Leefstijl 16 april 2021

Koken met de kids

Jong geleerd is oud gedaan! Een tegelwijsheid die iedereen in z’n keuken zou moeten hebben hangen. Als we spreken over het creëren van gewoontes, dan kun je zeggen dat dit toch wel de basis is.

Lezen
Getty Images 84931701

Leefstijl

Maaltijden plannen: Hoe doe je dat?

Hoe doen mensen dat, ervoor zorgen dat er de hele week gezonde maaltijden op tafel staan voor zichzelf en hun gezin? Je vindt het maar knap… Jij bent meer het type persoon die door de weeks rond 17:00 uur stress krijgt omdat je nog niet hebt bedacht wat er straks gegeten moet worden. Daar komt nog bij dat je dan boodschappen gaat doen met een te lege maag en je vervolgens weer met te veel lekkers thuis komt.. Ben jij benieuwd hoe en óf het voor jou mogelijk is om vaker je maaltijden te plannen, zodat je makkelijker gezond en gevarieerder kan gaan eten?

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

13 november 2020 Lezen

Getty Images 1283961022

Leefstijl

7 tips om fit te blijven in tijden van corona

Het coronavirus heeft een grote impact op onze dagelijkse bezigheden. Voor veel mensen betekent het dat zij hun dagelijkse fietstocht naar kantoor, de avondtraining met het team en de wekelijkse sportwedstrijden moeten missen. Ondanks alle veranderingen zijn er toch veel mogelijkheden om in shape te blijven in tijden van corona. In dit blog geven we 7 tips om thuis fit, gemotiveerd en actief te blijven.

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

13 november 2020 Lezen

Group

Voeding

Recept: Groentespiesjes met satésaus

Zoete knapperige groenten gemarineerd in een rijke, nootachtige saus… Klinkt dat niet heerlijk? De gegrilde groenten zijn de ster van deze maaltijd, en de romige frisse Basmati rijst met een vleugje kokosnoot, chili en citroengras maakt het gerecht extra bijzonder. Deze kleurrijke maaltijd is gezond, plantaardig en voor alle gelegenheden geschikt!

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

06 november 2020 Lezen

vrouw in plank

Leefstijl

De plank: dé oefening voor een sterke core

De plank is een van de meest effectieve oefeningen voor het trainen van je core. De plank zorgt voor keiharde buikspieren, maar heeft ook grote voordelen voor de rest van je lijf. Planking versterkt bijvoorbeeld ook je onderrug en billen en verbetert je houding, stabiliteit en coördinatie. De plank is altijd en overal uit te voeren, en is met verschillende variaties zwaarder te maken, zodat het voor sporters van elk niveau een uitdagende oefening is. Lees snel meer over deze doeltreffende core oefening!

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

31 oktober 2020 Lezen

push-up man

Leefstijl

De push-up: dé krachtoefening voor thuis

De push-up is misschien wel de bekendste krachtoefening die er is. Het aantal keer dat je kunt opdrukken, wordt vaak gezien als een graadmeter voor hoe fit en sterk je bent. Geen wonder, want de push-up is een uitdagende oefening die je hele lichaam versterkt. De oefening is overal uit te voeren, en is dus een ideale oefening voor thuis. Lees snel meer over een van de meest effectieve oefeningen ooit!

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

26 oktober 2020 Lezen

Getty Images 507013713

Beweging

Zo doe je een sit up

Speciaal voor jullie hebben we nu onze nieuwste guide, dit keer nemen we de sit up onder de loop! Lees nu de blog voor onze tips zodat jij goed aan je work out kan beginnen.

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

15 oktober 2020 Lezen

vrouw in lunge

Beweging

De lunge: dé oefening voor strakke benen en billen

Lunges zijn de perfecte oefening om gespierde en strakke benen en billen te krijgen. Met lunges train je je complete onderlichaam, maar ook de rest van je lichaam profiteert ervan. De lunge helpt je namelijk om veel calorieën en vet kwijt te raken, en is ook nog eens goed voor je coördinatie, conditie en houding. Omdat je voor lunges geen hulpmiddelen nodig hebt, kun je de oefening altijd en overal uitvoeren. Kom snel meer te weten over deze geweldige fitness oefening!

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

08 oktober 2020 Lezen

Getty Images 1064322022

Leefstijl

Burpees: Word fitter en sterker met deze oefening

Burpees zijn een ideale oefening om snel sterk en fit te worden. Met deze HIIT oefening train je namelijk zowel een groot aantal spieren als je conditie. En het mooiste is: je kunt de burpee oefening altijd en overal uitvoeren omdat je er alleen je eigen lichaam voor nodig hebt! In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over de burpee.

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

09 september 2020 Lezen

Getty Images 1183766156

Leefstijl

Maak kennis met de squat, de koning der oefeningen

De squat is één van de meest effectieve oefeningen die er zijn en wordt niet voor niets de koning van de fitness oefeningen genoemd. Squatten levert je sterke benen en billen op, maar heeft ook grote voordelen voor de rest van je lichaam. Als je squat verbrand je calorieën en vet, en verbeter je je coördinatie, lenigheid en houding. Lees snel meer over deze superoefening!

Logo Standalone

Fitchannel.com
Fitnessplatform

08 september 2020 Lezen