Paddenstoelen

Voeding 14 februari 2020

Waarom je vaker paddenstoelen moet eten

Hoeveel weet jij over paddenstoelen? Weet jij welke voedingsstoffen leveren? Zijn ze rauw ook eetbaar? Zijn paddenstoelen nu eigenlijk gezond of zijn de meeste giftig?

Lezen
201911192 sinterklaas

Voeding

Zo overleef je de Sinterklaasperiode

Vind jij het ook zo lastig om de kruidnoten te laten liggen, of om die chocolade letters te bewaren tot de eerste week van december?

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

19 november 2019 Lezen

20191112 cursing

Beweging

Echt waar: Schelden zorgt voor betere prestaties tijdens je workout

Zin om te vloeken als je alweer een burpee moet doen? Laat je gaan! Volgens onderzoekers helpt het bij het verbeteren van je workout.

IMG 1813

Yaela
van Fitchannel.com

12 november 2019 Lezen

201911072 alleballenindelucht

Leefstijl

7 tips om alle ballen in de lucht te houden

Sommige mensen lijken het allemaal uitstekend te kunnen, maar jij stort zo nu en dan een keer in (op de bank) en hebt geen idee hoe andere gezinnen alle spreekwoordelijke ballen in de lucht kunnen houden. Werk, feestjes, sporten, huisdieren, kinderen, huishouden en dan ook nog ruimte om af en toe gewoon even niks te doen. O, en vergeet je lieve partner niet, of je zoektocht naar een leuke. Hoe dan?!

Nina
van Fitchannel.com

07 november 2019 Lezen

Getty Images 854389420

Voeding

De verborgen 'dikmakers'

Het kan heel frustrerend zijn als je bewust bezig bent met je voeding, regelmatig aan het sporten bent en dat het afvallen maar niet wil lukken. Soms kan het dan zo zijn dat je onbewust voor producten kiest die toch niet zo calorie of suikerarm zijn als je denkt. We helpen je graag om de verborgen ‘dikmakers’ wat meer aan naar het bewustzijn te krijgen.

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

03 november 2019 Lezen

Getty Images 647333865

Voeding

Welke vetten zijn goed voor je?

Je weet dat er een verschil zit tussen de goede en slechte vetten. De onverzadigde vetzuren (de goede) versus de verzadigde vetzuren (de verkeerde). Waarom worden de onverzadigde vetzuren nou eigenlijk goed genoemd en in welke producten zitten deze goede vetzuren? Vandaag wat meer aandacht voor de goede vetzuren.

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

29 oktober 2019 Lezen

20191024 gezonddezwangerschapdoor

Voeding

Zo ga je gezond de zwangerschap door

Je bent zwanger en je wilt graag je best doen voor een zo goed mogelijke ontwikkeling van je ongeboren baby. Je wilt gezond eten en het liefst ook nog wat aan beweging doen. Je merkt alleen dat je veel verschillende adviezen om je oren krijgt, wat je nu wel en niet mag doen (of eten) tijdens je zwangerschap. Wat mag je bijvoorbeeld nu wel en niet eten als je zwanger bent. Is een kopje kruidenthee nog toegestaan? Mag je nog dat ene lekkere kopje cappuccino drinken en hoe zit het met je favoriete zalmsalade?

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

24 oktober 2019 Lezen

20191023 bekkenbodemspieroefeningen

Beweging

Bekkenbodemspier oefeningen voor thuis

Alle vrouwen opgelet! Wel eens gehoord van je bekkenbodemspieren trainen? We willen graag de aandacht van alle vrouwen. Het is namelijk een ondergeschoven spiergroep die wat meer aandacht verdient.

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

23 oktober 2019 Lezen

V3

Leefstijl

Fitchannel vernieuwt

Met trots presenteren wij onze nieuwe look! Achter de schermen zijn we altijd druk bezig om jullie feedback te verwerken, zodat jouw Fitchannel ervaring zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen. De afgelopen tijd heeft ons team er alles aan gedaan om Fitchannel een nieuw en fris jasje te geven. Dit betekent dat vanaf 1 november Fitchannel er wat anders uit gaat zien. We vertellen je graag alvast wat je kan verwachten.

Nina
van Fitchannel.com

18 oktober 2019 Lezen

Drink drinking female 1458671

Leefstijl

Water drinken saai? Echt niet!

De voordelen van water drinken hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen, maar nog even ter ‘opfrissing’ alle pluspunten: het bevat geen calorieën, tast je tanden niet aan, het is goedkoop en als je het uit de kraan drinkt ook nog goed voor het milieu. Ben of was jij een echte frisdrank addict en heb je meer smaak nodig in je drinken dan water, thee of koffie je bieden? Maak dan je eigen smaakwater!

Nina
van Fitchannel.com

18 oktober 2019 Lezen