• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Effectief thuis sporten met je eigen fitness schema

Ben je op zoek naar een schema om effectief thuis te trainen? Bij Fitchannel vind je online fitness schema’s voor elke doelstelling en niveau.

 • Waar en wanneer jij wil
 • Vanaf 2,49 per week
 • Begeleid door bekende trainers
 • Honderden workouts

Thuis sporten met je eigen fitness schema

Ben je op zoek naar een schema om effectief te trainen in je eigen huis? Fitchannel biedt online fitness programma’s voor elke doelstelling, of dat nu spieropbouw, afvallen of een betere conditie is. De programma’s zijn altijd afgestemd op jouw niveau, zodat je ze vol kunt houden en gemotiveerd blijft. Bij elk programma werk je volgens een schema dat zorgvuldig door onze deskundige trainers is samengesteld. Ze letten daarbij onder meer op de combinatie van oefeningen en het aantal trainingen per week dat nodig is om je doel te behalen. Daarom telt het ene programma drie workouts per week, en het andere vijf of zes. Twijfel je of je wel tijd hebt voor een dergelijk schema? Bij Fitchannel train je wanneer je maar wilt, en de meeste workouts duren niet langer dan een half uur. Dat moet toch lukken?

Wat is een fitness schema?

Een fitness schema is een overzichtelijke weergave van je persoonlijke trainingsplan. Je schema wordt opgesteld op basis van je persoonlijke doelen en niveau. Je kunt zelf een trainingsplan opstellen, maar dit kan - zeker als je net begint met sporten - lastig zijn wanneer je niet heel veel kennis hebt van trainingsopbouw en anatomie. Veel mensen schakelen daarom de hulp in van een expert. Een ervaren trainer zal je goed kunnen adviseren over het aantal trainingen per week, de oefeningen die je moet doen en het aantal herhalingen dat je moet uitvoeren. Bij Fitchannel geloven we ook dat de expertise van trainers het verschil maakt. Daarom zijn onze schema’s opgesteld door deskundige trainers als Mark Tuitert, Kasia Rain, Radmilo Soda en Carlos Lens.

Schema’s voor beginnende en ervaren sporters

Als je net begint met sporten, moet je niet te hard van stapel lopen. Te snel te veel willen trainen kan zorgen voor overbelasting en blessures. Een uitstekend programma voor beginners is daarom het Fit met Mark programma van oud-schaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert. Mark werkt met een full body schema, waarmee je drie keer per week je hele lichaam aanpakt. Tussen de trainingen door heeft je lichaam genoeg tijd om te herstellen. Wanneer je intensiever gaat trainen, is het verstandig een schema te volgen dat meer afwisseling biedt qua type training en de spiergroepen die worden aangesproken. Splitschema’s, waarmee je de trainingsweek in verschillende spiergroepen verdeelt, zijn hier een goed voorbeeld van. Ook het Perfect Body programma van Kasia Rain biedt meer dan voldoende afwisseling. Hierdoor zijn haar vijf a zes trainingen per week makkelijk vol te houden.

Varieer met je fitness schema

Je hoort vaak dat consistentie de basis is voor succes, en daar zit zeker wat in. Toch is het ook belangrijk te blijven variëren met je fitness schema. Op een gegeven moment is je lichaam namelijk gewend aan een bepaalde trainingsprikkel en zul je niet of nauwelijks meer vooruit gaan. Vaak duurt dit ongeveer acht tot tien weken; niet geheel toevallig ook de duur van de meeste van onze schema’s. Wanneer je een programma hebt afgerond, kun je door naar een volgend niveau of wissel je van trainingsprogramma.

spring doodle

Gestructureerd sporten

Ontdek de Fitchannel programma's

Alle programma's
Ready, set, go!

Start vandaag nog met jouw favoriete schema.

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle

Wat is Fitchannel?

Fitchannel is een online platform waarbij binnen je persoonlijk omgeving honderden workouts en recepten voor je klaarstaan. Je hebt een eigen MyFitchannel omgeving voor het bijhouden van je resultaten, digitale begeleiding én support van een actieve community!

Waarom Fitchannel?

 • Keuze uit meer dan 800 workout video's
 • Video's op basis van jouw persoonlijk doel
 • Gezonde recepten
 • Persoonlijke benadering voor ieder type lichaam
 • Professionele trainers en voedingsdeskundigen
 • Sportresultaten bijhouden
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!