• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Thuis aan de slag met yoga

Met yoga beginnen? De kunst van yoga leer je gewoon thuis. Met een trainer van Fitchannel leer je zowel beginnende als gevorderde oefeningen te beheersen. Ontdek wat yoga met jou doet!

 • Waar en wanneer jij wil
 • Honderden workouts
 • Duizenden recepten
 • Vanaf 2,49 per week

Yoga voor thuis: leer de kunst van yoga

Yoga is populairder dan ooit en dat is niet voor niets. Yoga is namelijk bijzonder goed voor je lichamelijke en mentale gesteldheid. Wie regelmatig een yogasessie beoefent wordt fitter, soepeler en bovenal: stressbestendig. De perfecte uitkomst als je een gehaaste dag hebt gehad en even wilt ontsnappen aan alle drukte. Bij Fitchannel ga je aan de slag met een volledig yoga programma. Nog niet bekend met yoga? Dan sluit het beginnersprogramma perfect aan. In zeven weken leer je de basisbeginselen. Hierna kun je verder met het niveau 2 programma, waarbij je in nog eens zeven weken de gevorderde yoga oefeningen leert beheersen.

De wetenschap achter yoga

Na een yogasessie is de kans groot dat je met een goed humeur van je mat afstapt. Uit onderzoek blijkt dan ook dat yoga een positief effect heeft op je energie, nachtrust, relaties, tevredenheid, zelfvertrouwen en kwaliteit van leven. Daarnaast vermindert het angstgevoelens, stress, vermoeidheid en spanningen. De positieve energie die je uit een yogasessie haalt zorgt ervoor dat je bewuster leeft en betere keuzes maakt binnen je voedingspatroon. Dit leidt automatisch weer tot een fitter, gezonder en slanker lichaam! Reden genoeg dus om direct te starten met yoga.

Verschillende soorten yoga

Yoga komt voor in vele soorten. De meest klassieke vorm van yoga is Yang yoga (Hatha). Hierbij voer je oefeningen uit die je lichaam sterker en soepeler maken. Gedurende een oefening ligt de focus op het beheersen van de ademhaling. Een andere bekende vorm van yoga is Yin yoga. Hierbij staat rust centraal. Om het lichaam flexibel te maken houd je oefeningen lang vast met als doel de spieren te ontspannen. Yin yoga is daarom heel geschikt na een drukke dag en om even helemaal tot rust te komen.

Thuis starten met yoga

Wie met yoga begint, hoeft zich niet te binden aan een sportschool abonnement. Yoga oefeningen kun je namelijk gewoon thuis leren. Het is daarbij wel van belang dat je de basis op een juiste manier onder de knie krijgt en oefeningen niet verkeerd aanleert. Fitchannel biedt een volledig yoga programma aan waarbij je de technieken van yoga van een professional leert. Voor de beginnende yogi hebben wij een basisprogramma. Dit bestaat uit workouts voor zowel lichaam als geest waarbij je stap voor stap de beginselen van yoga beoefent. Voor de wat meer gevorderde yogi is het Yoga Fit & Slank programma geschikt. We gaan aan de slag met onder andere Yang oefeningen en inspireren je met wekelijkse eet- en leeftips.

Wat heb je nodig voor een yogales?

Voor een goede yoga sessie is een ontspannen omgeving erg belangrijk. Om volledig tot rust te kunnen komen wil je zo min mogelijk afleidende factoren. Met het yoga programma van Fitchannel kun je in alle rust in eigen huis de yogalessen volgen. Het enige wat je nodig hebt is een mat, handdoek, fles water en sportkleding. De les volg je via je Fitchannel-account op een scherm. Geen reden meer tot excuses, want met de trainingen van Fitchannel kun je altijd en overal trainen!

spring doodle

Thuis yoga

Met de programma's van Fitchannel

Ontdek alle programma's
Let's do some yoga!

Onbeperkt toegang tot honderden workouts en duizenden recepten

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle

Wat is Fitchannel?

Fitchannel is een online platform waarbij binnen je persoonlijk omgeving honderden workouts en recepten voor je klaarstaan. Je hebt een eigen MyFitchannel omgeving voor het bijhouden van je resultaten, digitale begeleiding én support van een actieve community!

Waarom Fitchannel?

 • Keuze uit meer dan 800 workout video's
 • Video's op basis van jouw persoonlijk doel
 • Gezonde recepten
 • Persoonlijke benadering voor ieder type lichaam
 • Professionele trainers en voedingsdeskundigen
 • Sportresultaten bijhouden
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!