• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Thuis werken aan je herstel na een burnout

Ben je bezig met je herstel na je burnout en wil je weer fit worden? Werk thuis aan je fitheid met de programma’s van Fitchannel!

 • Waar en wanneer jij wil
 • Honderden workouts
 • Duizenden recepten
 • Vanaf 2,49 per week

Fit worden na burnout

Wil je weer fitter worden na een vervelende periode? Dit kan laagdrempelig met de programma’s van Fitchannel. Vanaf huis volg je op jouw tempo je favoriete manier van bewegen. Dit kan door middel van afvallen met dansen, yoga, krachttraining of andere workouts.

De tijd van futloos en moe zijn is voorbij. Het is tijd voor je om weer fitter te worden na die vervelende burnout. Voordelen van bewegen is dat de bloedsomloop op gang komt en endorfine vrijkomt. Het is belangrijk om hierbij een vorm van structuur te vinden en te leren doseren. Gebruik daarom een goed gebalanceerd schema om te werken aan je conditie en kracht. Loop niet te hard van stapel. Sporten helpt om beter in je vel te zitten, maar na een burnout wil je jezelf niet helemaal afpeigeren. Elke inspanning heeft herstel nodig. Zorg daarom voor voldoende herstel na een fysieke inspanning. Te snel weer beginnen met trainen kan ervoor zorgen dat je overtraind raakt. Begin daarom rustig aan en bouw op en focus je op je herstel in plaats van prestatie. Sporten moet een positieve invloed hebben!

Thuis sporten
om weer op je eigen tempo te gaan trainen na je burnout. Vanuit een vertrouwde omgeving kun je oefeningen volgen waarmee je werkt aan je fitheid. Op deze manier heb je geen invloeden van buitenaf die je wel hebt als je in de sportschool bezig bent of buiten hardloopt. Sporten moet leiden tot ontspanning en niet tot overspanning. Ook om in de toekomst een burn out uit te sluiten of overspanning tegen te gaan helpt sporten. Chronische stress tast hersenen aan. Sporten en bewegen helpt door aanmaak van endorfine de stress te verminderen.

Met Fitchannel kan je instappen in verschillende programma’s op verschillende niveau’s

Begin bijvoorbeeld met yoga waar je werkt aan zelfcompassie. Vanuit zelfcompassie stel je doelen die haalbaar zijn en zul je mild zijn voor jezelf, zodat je niet in oude patronen vervalt maar de draad positief oppakt! Geen harde doelen of leefregels, elke week komt er een nieuw stapje bij waarmee je werkt aan kleine en haalbare doelen. Zo verander je langzaam je leefstijl en wordt je langzamerhand steeds fitter.

spring doodle

Sporten na een burnout

Ontdek hoe met Fitchannel

Alle programma's
Waar en wanneer jij wil

Honderden workouts aangepast naar jouw niveau.

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle

Wat is Fitchannel?

Fitchannel is een online platform waarbij binnen je persoonlijk omgeving honderden workouts en recepten voor je klaarstaan. Je hebt een eigen MyFitchannel omgeving voor het bijhouden van je resultaten, digitale begeleiding én support van een actieve community!

Waarom Fitchannel?

 • Keuze uit meer dan 800 workout video's
 • Video's op basis van jouw persoonlijk doel
 • Gezonde recepten
 • Persoonlijke benadering voor ieder type lichaam
 • Professionele trainers en voedingsdeskundigen
 • Sportresultaten bijhouden
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!