• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Effectief thuis sporten en afvallen met bewegen en voeding

Wil je fit worden en afvallen? Daarvoor hoef je niet perse naar de sportschool. Fitchannel helpt je om thuis af te vallen. Ons platform combineert efficiënte sportschema’s met voedingstips, waardoor je blijvend afvalt. Probeer het nu!

 • Waar en wanneer jij wil
 • Honderden workouts
 • Duizenden recepten
 • Vanaf 2,49 per week

Thuis afvallen met Fitchannel

Wil je graag afvallen, maar zie je er tegenop om naar de sportschool te gaan? Dan is thuis afvallen met Fitchannel dé oplossing voor jou. Onze op afvallen gerichte workouts doe je gewoon in je eigen huis, en ook de voedingsschema’s en recepten maak je gemakkelijk klaar in je eigen keuken. Doordat je in een vertrouwde omgeving aan de slag kunt gaan, is de drempel om te beginnen een stuk kleiner en is afvallen makkelijker vol te houden. Natuurlijk sta je er thuis niet alleen voor: via ons platform heb je altijd toegang tot deskundige trainers en voedingsdeskundigen. En wil je je ervaringen delen met anderen? Dan kun je terecht in onze actieve online community!

Afvallen door thuis te sporten

Onze online fitness programma’s kun je thuis volgen wanneer het jou maar uitkomt. De workouts zijn kort en intensief, waardoor je meestal niet meer nodig hebt dan een half uurtje. Kleed je om, zet je TV, laptop of tablet aan, en je kunt beginnen. Onze deskundige trainers, onder wie Carlos Lens, Mark Tuitert en Kasia Rain, leggen alle oefeningen stap voor stap uit en motiveren je om alles te geven. Zorg wel dat je genoeg ruimte hebt om te bewegen, want er is weinig irritanter dan je workout te moeten onderbreken om je meubilair of rondslingerende troep aan de kant te moeten schuiven.

Thuis afvallen: Kies het programma dat bij je past

In onze afvalprogramma’s word je aan het werk gezet met verschillende trainingsvormen: cardio, thuis krachttraining en High Intensity Interval Training (HIIT). In intensieve workouts van gemiddeld zo’n 25 minuten verbrand je flink wat calorieën en versterk je je spieren. Het voordeel van spierversterkende oefeningen is dat ze ook je stofwisseling activeren, zodat je ook in rust meer calorieën verbrandt. Het effect van krachttraining op afvallen wordt nog sterker wanneer je vetmassa langzaam begint plaats te maken voor spiermassa. Dit komt doordat spieren meer energie verbruiken dan vet. Zijn krachttraining en HIIT niet your cup of tea? Kies dan voor afvallen met het swingende fitness programma Groove of werk met de full body dans workouts van Fiesta Fit al dansend op je favoriete latin songs aan een strak lichaam. In deze programma’s gaan sporten en plezier hand in hand en swing je de kilo’s er bijna ongemerkt vanaf.

Thuis afvallen met voedingsschema’s en recepten

Naast sporten is voeding cruciaal om af te vallen. Om effectief gewicht te verliezen, moet je zorgen dat je minder energie binnenkrijgt dan je verbrandt. Door een calorietekort te creëren, gaat je lichaam over op het verbranden van vet. Met sporten verbrand je veel extra calorieën, maar wanneer je niet op de voeding let, is de kans dat je de calorieën er weer aan eet vrij groot. Verder moet je goed opletten dat je dagelijks alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je je slap en lusteloos gaat voelen. Hierdoor wordt afvallen zwaar en ben je misschien eerder geneigd ermee te stoppen.

Fitchannel biedt kant en klare voedingsschema’s en recepten die je eenvoudig thuis kunt bereiden. Onze voedingsdeskundigen weten precies hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je nodig hebt om gezond af te vallen. Je hoeft dus niet zelf calorieën te gaan tellen, maar kunt ook op het gebied van voeding vertrouwen op onze deskundige begeleiding.

spring doodle

Effectief thuis afvallen

Met de programma's van Fitchannel

Alle programma's
Sport lekker thuis!

Honderden workouts, waar en wanneer jij wil

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle

5 tips om te starten met thuis sporten

Ben je van plan om thuis te gaan sporten? Fantastisch! Het begin is er. Om je op weg te helpen met thuis sporten delen we onze beste tips voor wat extra motivatie.

Tip 1: Stel jezelf een doel

Niets werkt zo motiverend als trainen met een doel. Door doelen te stellen wordt jouw voornemen om te sporten concreet en haalbaar. Zorg ervoor dat je doelen realistisch zijn. Anders maak je het jezelf onnodig moeilijk, wat op termijn een averechts effect heeft. Bepaal een einddoel, een maanddoel en een weekdoel. Door je uiteindelijke doel op te knippen kun je je tussentijdse voortgang bijhouden. Elk behaalt tussendoel zal als een kleine overwinning voelen en zo houd je jezelf continu gemotiveerd.

Tip 2: Bereid je thuis sport sessie voor

Wanneer je thuis gaat sporten, zorg dan dat je alle benodigdheden van tevoren klaar legt. Rol je matje uit, zet een flesje water klaar, zorg dat je genoeg ruimte hebt en let’s go! Zo kun je je tijdens de training goed concentreren op de oefeningen en raak je eerder in zo’n fijne sport flow waarin je volledig gefocust bent op het huidige moment.

Tip 3: Beloon jezelf na het thuis sporten

Heb je een extra steuntje in de rug nodig om te starten met thuis sporten? Zet dan alvast die lekkere groene smoothie of gezonde lunch klaar om na de training van te genieten. Kies wel voor een gezonde snack, die helpt bij afvallen! Heb je al langere tijd een kledingstuk, verzorgingsproduct of game op je wishlist staan? Ook dat kan een mooie beloning zijn na een maand goed trainen. Daarnaast is het voldane gevoel na het thuis sporten voor veel mensen al een beloning op zich. Vergeet niet om hier na de training even bij stil te staan. Het zit er weer op en je bent super goed bezig!

Tip 4: Sport op vaste momenten in de week

Voor de meeste mensen werkt sporten op vaste momenten in de week het beste. Het zorgt ervoor dat ze het thuis sporten op de lange termijn beter volhouden. Bepaal welk moment van de dag voor jou het beste werkt en zet die sportsessie alvast in je agenda, zodat je er niet onderuit kan. Naar verloop van tijd raak je aan het sporten gewend en vormt het thuis sporten op de vaste momenten een steevast onderdeel van jouw fitte lifestyle.

Tip 5: Sport samen thuis

Samen sporten is niet alleen leuk, maar ook ontzettend effectief. Door samen met je partner, familielid of een vriend(in) te sporten houd je het bewegen en afvallen beter vol. Je houd elkaar gemotiveerd en hebt meer plezier tijdens het sporten. Ga daarom op zoek naar een sportbuddy en plan die thuis-sportdate op vaste momenten in. Het kan net die extra stok achter de deur zijn die jij nodig hebt om regelmatig te sporten.

10 oefeningen die je thuis kan doen

Yes, je bent er klaar voor. Het sporten kan beginnen! Om je op weg te helpen hebben we tien oefeningen voor je op een rijtje gezet die je thuis kunt doen. Let’s go!

De squat

De squat is een effectieve oefening voor je billen en benen. Weten hoe je een perfecte squat uitvoert? Ga met je voeten recht naar voren op heupbreedte staan. Kantel je bekken zodat je rug ietwat hol is. Buig je knieën en zak met je billen naar achteren naar beneden. Wanneer je met je knieën een hoek van 90 graden hebt bereikt, ga je weer in de beginpositie staan.

De plank

De plank zorgt voor keiharde buikspieren en is de meest effectieve oefening voor het trainen van je core. Zo gaat de plank: Ga op je buik liggen en plaats je ellebogen, onderarmen en tenen op je matje. De rest van je lichaam strek je uit; maak een rechte lijn met je hoofd, nek, heupen en benen. Span je buikspieren aan en houd je lichaam zo recht als een plank. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.

De brug

De brug is een goede oefening voor je core, rug, billen en benen. Ga op je rug liggen en plaats je voeten in een hoek van 90 graden plat op de grond. Duw je heupen omhoog, totdat je heupen en bovenlichaam een rechte lijn vormen. Span je bilspieren goed aan en zak langzaam naar beneden totdat je billen bijna de grond raken. Zorg dat je bilspieren hierbij aangespannen blijven. Wanneer je bijna de grond raakt ga je weer terug naar de beginpositie.

De superman

De superman is een effectieve oefening voor je core en dan met name de kleine en grote bilspieren en je hamstring. Je ziet de superman regelmatig voorbij komen bij het fitness programma van Mark Tuitert. Zo gaat de superman: Ga plat op je buik liggen of steun alleen op handen en knieën. Strek je rechterarm en je linkerbeen recht uit. Houd even vast en ga terug naar de beginpositie. Strek nu je andere arm en been uit. Wissel dit af, zodat je telkens een arm en been uitgestrekt hebt.

De push-up

De focus ligt bij push-ups op je armen en borst, maar eigenlijk is deze samengestelde oefening goed voor je hele lichaam. Je traint er bijvoorbeeld ook je benen en buikspieren mee. Hoe je de push-up doet? Ga op je buik liggen en zet je handen naast je borst op schouderbreedte. Breng je heupen omhoog zodat je in de plank positie op je handen en je tenen steunt. Span je billen en buikspieren aan en buig je armen. Op het moment dat je met je borst vlak boven de grond bent, druk je je op en strek je je armen.

De lunge

De lunge is een fijne oefening voor strakke billen en benen. Deze oefening helpt je om veel calorieën en vet kwijt te raken. Weten hoe je een perfecte lunge doet? Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte en span je buikspieren aan. Stap met een been naar voren en buig je knie tot een hoek van 90 graden. Je achterste been maakt eveneens een hoek van 90 graden, maar raakt de grond net niet. Zorg ervoor dat je voorste knie niet voorbij je tenen komt. Ga terug naar de beginpositie en doe hetzelfde met je andere been.

De sit up

Zijn een platte buik en sterke buikspieren jouw doel? Start dan met sit ups. Zo doe je een sit up: Ga op je rug liggen. Buig je benen zodat je voeten plat op de grond staan en kruis je armen over je borst zodat ze over elkaar heen liggen. Beweeg je bovenlichaam omhoog vanaf je heupen. Adem uit en ga weer terug naar de beginpositie.

De burpee

De burpee is een effectieve oefening om af te vallen, omdat je met de burpee je hele lichaam traint. De burpee is namelijk een combinatie van de squat, push up en sprong. Weten hoe je deze HIIT oefening uitvoert? Ga rechtop staan, met je voeten op schouderbreedte. Zak door je knieën. Beweeg je billen naar achteren en houd je rug zo recht mogelijk (squat positie). Zet je handen op de vloer en spring met je voeten naar achteren. Houd je lichaam hierbij zo recht als een plank. Doe een push-up en spring vervolgens met je beide benen tegelijk naar voren ter hoogte van de plek waar je handen stonden. Nu sta je opnieuw in de squat positie. Eindig de oefening met een sprong in de lucht. Land met je voeten op schouderbreedte en zak meteen weer door je knieën voor de squat om te beginnen aan de volgende herhaling.

De jumping jack

Met jumping jack zet je spiergroepen in je benen en armen aan het werk. De oefening gaat als volgt. Ga rechtop staan, met je benen naast elkaar en je armen langs je lichaam. Buig je knieën licht en spring in de lucht naar een positie waar je benen op schouderbreedte staan. Tegelijkertijd strek je ook je armen zij langs tot boven je hoofd. Spring weer terug naar de beginpositie.

De mountain climber

De mountain climber is een oefening waarmee je je conditie en veel spiergroepen waaronder je buik, benen en billen traint. Zo doe je de mountain climber: Neem de push-up positie aan. Zet je handen ver uit elkaar, eventueel net buiten je matje. Houd je buikspieren aangespannen. Spring met één been naar voren, zo dicht mogelijk bij je borst. Spring vervolgens terug met dat been en breng gelijktijdig je andere been naar voren. Wissel dit in hoog tempo af, zodat er telkens een been bij je borst en een in de beginpositie staat.

Wat is Fitchannel?

Fitchannel is een online platform waarbij binnen je persoonlijk omgeving honderden workouts en recepten voor je klaarstaan. Je hebt een eigen MyFitchannel omgeving voor het bijhouden van je resultaten, digitale begeleiding én support van een actieve community!

Waarom Fitchannel?

 • Keuze uit meer dan 800 workout video's
 • Video's op basis van jouw persoonlijk doel
 • Gezonde recepten
 • Persoonlijke benadering voor ieder type lichaam
 • Professionele trainers en voedingsdeskundigen
 • Sportresultaten bijhouden
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!