• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community

Gezond afvallen met de juiste voeding en sport

Met Fitchannel val je op een gezonde manier af. Het platform combineert gezonde voeding met effectieve workouts voor thuis om blijvend af te vallen.

 • Bewezen resultaat
 • Sport waar en wanneer jij wil
 • Honderden workouts
 • Duizenden recepten

Gezond afvallen met schema’s voor voeding en sport

Gezond afvallen doe je door minder en gezonder te eten en meer te bewegen. Dat klinkt simpel, maar is in de praktijk best lastig. Want wat is gezond eten, wat zijn goede oefeningen om af te vallen, en hoe houd je dit allemaal vol? De trainers en voedingsdeskundigen van Fitchannel weten er alles van en helpen je graag om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Via ons platform heb je altijd en overal toegang tot effectieve workouts, gezonde voedingsschema’s en afvaltips, waardoor je niet alleen bezig bent met afvallen, maar je je hele levensstijl verbetert.

Wat is ongezond afvallen?

Als gezond afvallen bestaat, moet er dus ook zoiets zijn als ongezond afvallen. Wanneer je besluit vrijwel niets meer te eten, verlies je bijvoorbeeld ook gewicht. Bij dit soort crashdiëten is het echter de vraag of je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, en is de kans groot dat je je slap en lusteloos gaat voelen en je minder goed kunt concentreren. Hierdoor val je snel terug in je oude patroon en zitten de kilo’s die je bent kwijtgeraakt er net zo snel weer aan: dit is het bekende jojo-effect. Een ander risico van ongezond afvallen is dat je door slechte voeding niet alleen lichaamsvet kwijt raakt, maar ook spiermassa.

Gezond eten en afvallen

De juiste voeding is dus cruciaal om blijvend af te vallen. Om je schema langere tijd vol te kunnen houden, is het belangrijk om in een rustig en gezond tempo af te vallen. Een gemiddelde man heeft per dag ongeveer 2500 calorieën nodig, een vrouw 2000. Wanneer je dit aantal beperkt tot respectievelijk 1700 en 1500, zal je lichaam overtollig lichaamsvet gaan verbranden. Bijna net zo belangrijk is dat je de calorieën die je wél inneemt, uit gezonde voeding haalt. Met onze door voedingsdeskundigen samengestelde voedingsschema’s kun je erop vertrouwen dat je dagelijks alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Daarnaast kun je altijd op ons platform terecht voor voedingstips en inspirerende kookvideo’s.

Sport: fundamenteel bij gezond afvallen

Meer sporten en bewegen is cruciaal als je op een gezonde en aangename manier wilt afvallen. Met sporten verbrand je extra calorieën, waardoor je sneller resultaat zult bemerken en minder afhankelijk bent van je dieet. Met krachtoefeningen kun je lichaamsvet bovendien omzetten in spiermassa, waardoor je je snel fitter en strakker voelt. Een bijkomend voordeel is dat spieren meer energie gebruiken dan vet, zodat je ook in rust meer calorieën verbrandt. Daarom zijn de fitness programma’s die wij aanbieden om af te vallen veelal korte, intensieve workouts waarin de nadruk ligt op spierversterkende oefeningen. Voorbeelden hiervan zijn de programma’s Afvallen met Carlos Lens, Perfect Body en Fit met Mark. Deze schema’s niet alleen effectief, maar ook erg leuk en afwisselend, waardoor ze makkelijk vol te houden zijn. Is krachttraining niet echt jouw ding? Kies dan voor afvallen met het uitdagende dansprogramma Groove.

spring doodle

Gezond afvallen met de Fitchannel programma's

Ontdek onze programma's

Alle programma's

Wat is Fitchannel?

Fitchannel is een online platform waarbij binnen je persoonlijk omgeving honderden workouts en recepten voor je klaarstaan. Je hebt een eigen MyFitchannel omgeving voor het bijhouden van je resultaten, digitale begeleiding én support van een actieve community!

Waarom Fitchannel?

 • Keuze uit meer dan 800 workout video's
 • Video's op basis van jouw persoonlijk doel
 • Gezonde recepten
 • Persoonlijke benadering voor ieder type lichaam
 • Professionele trainers en voedingsdeskundigen
 • Sportresultaten bijhouden
Klaar om je doel te halen?

Onbeperkt toegang tot honderden workouts en duizenden recepten

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle
Begin vandaag vanaf €2,49 per week!

vanaf €2,49 per week!