• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je vindt onze gegevens op de contactpagina.

Hoe sluit ik Fitchannel aan op de tv?

Fitchannel is op verschillende manieren aan te sluiten op je televisie. Hieronder vind je de mogelijkheden.1. HDMI-kabel Verbindt je laptop d.m.v. een HDMI kabel met de televisie. De HDMI-poort is meestal te vinden aan de zijkant of achterzijde van de televisie. Ga vervolgens naar het HDMI-kanaal op je televisie en start de workout via je laptop.2. Browser van televisie Beschik je over een Smart-TV? Dan is het veelal mogelijk om via de browser van je televisie naar Fitchannel.com te surfen, in te loggen en de workout te starten3. Apple TV Verbind je iPad of iPhone met hetzelfde wifinetwerk als je Apple TV. Kies de workout die je wil doen. Druk op het vierkantje met het pijltje erin onderin je scherm. Druk vervolgens op het ‘Airplay’ icoon onderin je scherm en cast de workout naar je Apple TV.4. Chromecast Fitchannel.com heeft geen directe verbinding met de Chromecast, maar met behulp van een cast-app is het wel mogelijk om de workout te casten. Meer informatie via: fitchannel.com/chromecast

Wat heb ik nodig voor het programma?

Zorg dat je genoeg ruimte hebt om op je plek te kunnen bewegen en op de grond te kunnen liggen. Ongeveer 2m x 2m is voldoende. Sport niet op een harde ondergrond, het gebruik van een fitnessmatje is hiervoor gewenst. Het verschilt per programma welke attributen nodig zijn maar bij de meerderheid heb je helemaal niks nodig.

Ik heb een opmerking of vraag, waar kan ik terecht?

Gebruik hiervoor het contactformulier op de website. Deze vind je onder het kopje contact. Wij zijn op doordeweekse dagen tijdens kantooruren bereikbaar en beantwoorden zo snel mogelijk jouw vraag via de chat of het contactformulier.

Kan ik Fitchannel casten naar de tv?

Ja, dit is mogelijk. Uitleg hierover vind je via de volgende link: fitchannel.com/chromecast

Hoe kan ik mijn rekening nummer wijzigen?

Het rekeningnummer kan jij binnen jouw profiel wijzigen. Ga naar 'Abonnement' en klik op 'Betaalwijze aanpassen'. De eerst volgende betaling zal worden afgeschreven van het nieuwe rekeningnummer.

Is dit programma geschikt voor alle leeftijden?

Het programma is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar zonder bijzondere blessures of iets dergelijks. Twijfel jij hieraan? Overleg met jouw behandelend arts of Fitchannel.com geschikt is.

Kunnen we het programma met zijn tweeën volgen?

Voor het meest effectieve resultaat adviseren wij om een individueel account aan te maken. Het trainingsprogramma wordt namelijk samengesteld op basis van specifieke persoonlijke gegevens, zoals doelstellingen en conditie. Hierdoor word je bij een trainingsniveau ingedeeld. Uiteraard kun je een keer een training samen met vriend of vriendin uitvoeren.

Ik heb een blessure, kan ik toch meedoen?

Bij sommige blessures is trainen soms juist van belang voor herstel, bij andere blessures juist weer niet. Bij twijfel is het verstandig deze vraag aan de huisarts of fysiotherapeut voor te leggen.

Hoe kan ik Fitchannel opzeggen?

We vinden het jammer dat je niet meer met Fitchannel wil trainen. Opzeggen gaat makkelijk via de volgende stappen: 1. Login op fitchannel.com/app/login 2. Ga naar de instellingen van jouw account 3. Klik op Abonnement 4. Klik onderaan de pagina op account stopzettenWe hopen dat je het leuk vond om bij ons te trainen en misschien tot de volgende keer?

Hoe werkt de Fitchannel-vriendendeal?

Met de vriendendeal van Fitchannel.com kun jij als Fitchannel gebruiker een persoonlijke kortingscode verzenden naar jouw vrienden. Wanneer zij deze code gebruiken als ze een abonnement afsluiten krijgen ze 10% korting. Jij ontvangt als beloning 10,- euro cash back!

Mag ik aan het programma meedoen als ik zwanger ben of nog borstvoeding geef?

Tijdens de zwangerschap kun jij tot een bepaalde periode sporten en bewegen . Dit is voor iedereen verschillend en persoonlijk, overleg dit daarom altijd met jouw arts of verloskundige.

Kan ik wisselen tussen de programma's?

Absoluut! Je kunt wisselen tussen de programma's. Train je bijvoorbeeld al vier weken met Mark Tuitert maar wil je ook eens het programma van Carlos proberen, dan kan dat. Je kunt er ook meerdere programma's tegelijkertijd volgen. Om het optimale effect van een programma te bereiken is het aan te raden om niet meer dan 2 programma's naast elkaar te volgen.

Hoeveel cursussen kan ik tegelijkertijd volgen?

Met jouw account heb je toegang tot alle trainingsprogramma’s. Je hebt dus onbeperkte toegang, maar we adviseren om maximaal twee cursussen tegelijkertijd te volgen.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je gegevens worden veilig opgeslagen in onze database. Voor alle details rondom privacy van de gegevens, verwijzen we je door naar het privacyreglement. Dit reglement kun je onder elke pagina vinden.

Ik heb spierpijn, wat moet ik doen?

Spierpijn hoort erbij, zeker wanneer je een bepaalde tijd weinig of niet hebt gesport. Om spierpijn zoveel mogelijk te beperken is het van belang om de warming-up en cooling down te doen. Rust verder goed uit en drink voldoende water, zodat de spieren goed kunnen herstellen.

Kan ik de video’s vaker bekijken?

Je kunt de video's zo vaak bekijken als je wilt. Je kunt de trainingen dus herhalen of op een later moment inhalen.

Kan ik het programma volgen in combinatie met afslankproducten?

Dat kan natuurlijk altijd, maar veel beter is het om je voedingspatroon te veranderen. Crash diëten en andere afslankproducten geven vaak geen blijvende oplossing. Een ander voedingspatroon (lager in calorieën, hoger in voedingswaarden) zal je ook in de toekomst beschermen voor gewichtstoename. Om die reden zitten er bij onze cursussen ook passende voedingsschema's.

Hoe kan ik het niveau aanpassen?

Wanneer jij het niveau wil aanpassen kan dit bovenaan de periode waarin jij sport. Rechts bovenaan de pagina staan de beschikbare niveau's. Selecteer het gewenste niveau en ververs de pagina. Hierna kun jij starten met de training op jouw gekozen niveau.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Jouw verzoek om je abonnement op te zeggen kun je indienen door naar je instellingen te gaan en op 'account stopzetten' te klikken.

Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen?

Je kunt gemakkelijk je wachtwoord veranderen via de volgende stappen:Voor dekstop: 1. Klik rechtsboven op jouw naam 2. Klik op instellingen 3. Klik in het linkermenu op ‘Wachtwoord wijzigen’ 4. Typ je nieuwe wachtwoord in en klik op ‘Opslaan’Voor mobiel: 1. Druk linksboven op de drie streepjes 2. Ga naar instellingen 3. Druk op ‘Wachtwoord wijzigen’ (6e in het rijtje) 4. Typ je nieuwe wachtwoord in en klik op ‘Opslaan’

De video speelt niet af, wat kan ik nu doen?

1. De makkelijkste en eerste mogelijke oplossing die je kunt proberen, is het herladen en het opnieuw opstarten van de pagina. Vervolgens kun je de video testen in een andere browser; het kan zijn dat de video daarin wel werkt. 2. Een tweede oplossing is het legen van de cache van je browser en het verwijderen van de cookies. Per browser verschilt het hoe dit in z'n werk gaat. Nadat de cache is geleegd en cookies zijn verwijderd kun je de pagina opnieuw opstarten en kijken of de training nu wel start. 3. Gebruik bij voorkeur Google Chrome, hiermee werkt het programma optimaal.

Wordt het programma automatisch verlengd?

Wanneer er binnen de contractduur van het gekozen lidmaatschap geen opzegging plaats vind wordt het lidmaatschap automatisch maandelijks verlengt tot het moment van opzeggen.

Kan ik zien hoeveel calorieën ik verbrand?

Wanneer je alle meetgegevens correct en volledig hebt ingevuld, is het mogelijk om per workout in te zien hoeveel calorieën je verbrandt.

Kan ik mijn workouts doen, waar en wanneer ik wil?

Ja. Alle workouts zijn van te voren opgenomen. Je kunt ze op elk moment van de dag starten.

Ik ben mijn gegevens kwijt, wat moet ik doen?

Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kun je dit aangeven in het inlogscherm. Ben je vergeten met welk e-mailadres jij je hebt aangemeld? Stuur dan even een mailtje naar [email protected].