Man krachttraining thuis

Afvallen door middel van krachttraining

Krachttraining is een effectieve manier om vet te verbranden en af te vallen. Ontdek hoe je snel thuis afvalt met intensieve workouts van slechts 30 minuten.

Begin vandaag Ontdek Fitchannel

Afvallen met krachttraining

Hoewel veel mensen bij afvallen denken aan cardiotraining, is krachttraining misschien wel de makkelijkste en meest effectieve vorm van sport die je kunt kiezen om af te vallen. Krachttraining zorgt niet alleen dat je snel gewicht verliest en resultaat ziet, maar zorgt ook dat je lekkerder in je vel zit. Om die reden speelt krachttraining, naast een uitgebalanceerd voedingsschema, een belangrijke rol in onze programma’s die gericht zijn op afvallen. Hieronder gaan we verder in op de voordelen.

Afvallen met kracht of cardio?

Voordat we je alles vertellen over de verborgen voordelen van krachttraining, toch nog even terug naar cardio. Dat men deze vorm van sport vaak associeert met afvallen, komt doordat je met een cardiosessie meer calorieën verbrandt dan met een gemiddelde krachttraining. Het nadeel van cardio is echter dat je je langdurig op een eentonige manier moet inspannen, wat kan leiden tot blessures. Verder ben je na een cardiotraining vaak geneigd meer te eten, waarna al je harde werk voor niets is geweest. Wanneer je niet een heel strikt voedingsregime volgt, is cardio dus niet echt een effectieve manier om af te vallen. Als aanvulling op krachttraining kan cardio echter wel degelijk effectief zijn. Om die reden combineert Mark Tuitert in zijn programma Fit met Mark cardio met krachttraining.

De verborgen voordelen van krachttraining

Krachttraining is niet de meest effectieve manier om calorieën te verbranden, maar heeft verschillende onbekende voordelen. Krachttraining heeft bijvoorbeeld een grote impact op je stofwisseling. Waar je stofwisseling wordt vertraagd als je minder gaat eten, wordt deze door krachttraining juist weer geactiveerd: na een intensieve krachttraining verbrand tot twee dagen later nog extra calorieën. Dit wordt ook wel het afterburn effect genoemd. Verder vergroot je met krachttraining je spiermassa ten koste van lichaamsvet. Omdat spieren meer energie verbruiken dan vet, verbrand je ook in rust meer calorieën. Bovendien geeft krachttraining je een gespierder en strakker lichaam, wat je extra zal motiveren om vol te houden.


Afvallen en krachttraining met een schema voor thuis

Met Fitchannel doe je je spierversterkende oefeningen gewoon thuis, wanneer jij dat wilt. Kies een programma dat bij je past, en je kunt direct aan de slag. Je hoeft hiervoor geen home gym in te richten, want bij de meeste oefeningen maak je alleen gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Onze trainers, onder wie Mark Tuitert, Carlos Lens en Kasia Rain, gebruiken in hun programma’s de meest effectieve krachtoefeningen voor thuis. Met hun schema’s train je een vast aantal keer per week, wat kan variëren van 3 tot 6 keer. Bij de afvalprogramma’s horen ook voedingsschema’s, die je helpen om gewicht te verliezen, maar alle voedingsstoffen bevatten om je energiek te blijven voelen. Zo is je afvalprogramma makkelijker vol te houden.

Krachttraining vrouw

#blockWithIcon52865 .image{ max-width: px; }

Vrouwen en krachttraining

Als vrouw hoef je niet bang te zijn dat je van krachttraining een Hulk-achtige verschijning krijgt. Doordat vrouwen minder testosteron aanmaken, zullen je spieren minder snel groeien en minder zichtbaar zijn. De hierboven genoemde voordelen van krachttraining gelden echter wél voor vrouwen, waardoor krachttraining ook voor vrouwen die willen afvallen een uitstekend idee is!

Begin vandaag nog met krachttraining

Honderden workouts van ±30 minuten, doe je mee? Gewoon vanuit huis.