Paddenstoelen

Voeding 14 februari 2020

Waarom je vaker paddenstoelen moet eten

Hoeveel weet jij over paddenstoelen? Weet jij welke voedingsstoffen leveren? Zijn ze rauw ook eetbaar? Zijn paddenstoelen nu eigenlijk gezond of zijn de meeste giftig?

Lezen
Goedevoornemens

Leefstijl

8 tips om je goede voornemens vol te houden

Ben jij ook op 1 januari gestart met goede voornemens voor 2020? Weet jij waarom het vorig jaar niet lukte om dit vol te houden? Heb je al moeite om je goede voornemens vol te houden? Maar ben je bereid om naar jezelf te kijken en moeite te doen om het dit jaar wel te laten slagen? Dan geven wij jou tips om je te helpen jouw goede voornemens dit jaar wel vol te houden!

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

07 januari 2020 Lezen

Bananensmoothie

Voeding

Recept: Post-workout smoothie met banaan en kokoswater

Flinke run achter de rug of een lekkere workout gehad? Tijd om de eiwitten aan te vullen en te hydrateren people, en wat is er nou lekkerder dan een frisse smoothie?

Image 191216 120121

Bobbie
Diëtist

02 januari 2020 Lezen

MG 5169

Voeding

Recept: Aardbeien-kwark tiramisu

DESSERT-TIJD! We kennen het vast allemaal.. je hebt eigenlijk al veelste veel gegeten, maaaaar.. het dessert komt er nog aan, kan er nog iets bij? Nee? Ja? Nee? Dan maar de toetjes maag inschakelen toch? Want ruimte voor een toetje is er altijd en anders maken we ruimte! En laat ik nou het perfecte recept hebben voor de gehele familie van jong tot oud, alcohol-free! Ziet u hier de: aardbeien-kwark tiramisu om van te smullen! Happy holidays!

Image 191216 120121

Bobbie
Diëtist

25 december 2019 Lezen

MG 5044

Voeding

Recept: Kip-Serrano ham pakketjes

Nu je het voorgerecht klaar hebt, is het tijd voor het hoofdgerecht.. en dat is.. kip-seranoham pakketjes gevuld met bieslook roomkaas, met ovengroenten en aardappelkrokketjes on the side. Met in de hoofdrol: lekker veel eiwitten, want we willen natuurlijk goed voor onze spieren blijven zorgen tijdens de feestdagen. Verantwoord smullen dus, yes! Daarnaast kost het je medium moeite oftewel het is eigenlijk zo klaar, het merendeel doet de oven voor je, dan kan jij ondertussen vast genieten van een lekker wijntje! ;-)

Image 191216 120121

Bobbie
Diëtist

23 december 2019 Lezen

MG 5116

Voeding

Recept: Bloemkool/pastinaaksoep met pesto

Yes ready voor de feestdagen? Of nee toch niet helemaal? Al bedacht wat je gaat eten? Keuze stress? SOS, HELP! SOUPEL is SOUPEL niet zonder SOUP. Dus daarom dit heerlijke, maar ook gezonde voorgerecht voor de feestdagen: bloemkool-pastinaak SOUP met pesto, parmezaanse kaas & pijnboompitten.

Image 191216 120121

Bobbie
Diëtist

17 december 2019 Lezen

20191213 feestdagen

Leefstijl

Tips van de diëtist: Gezond de feestdagen door

Het is bijna december. Een maand vol met heerlijke feestdagen. Tegelijkertijd ook een maand van veel en lekker eten. Maar vraag jij je ook af hoe je gezond deze maand door kan komen?

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

13 december 2019 Lezen

20191204 afvallen

Leefstijl

Tips van de diëtist: 10 kleine aanpassingen die je helpen afvallen

Je bent nu echt van plan om die paar kilo’s kwijt te raken. Je hebt alleen geen zin om je voedingspatroon hier helemaal voor om te gooien. Een sapkuur, het ketogeen dieet of het Paleo dieet is daarom niks voor jou. Daarom geven wij je een aantal tips om je huidige voedingspatroon met kleine stapjes te veranderen. Ze kosten je weinig moeite, waardoor het makkelijk is om vol te houden.

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

04 december 2019 Lezen

20191125 tasmara2

Leefstijl

Tasmara: Ik heb mijn leven weer herpakt en sta er sterker in dan ooit

Tasmara is sinds april lid van Fitchannel.com. Met inmiddels ruim -27 kilo op de teller, is zij hard op weg naar haar streefgewicht.

IMG 1813

Yaela
van Fitchannel.com

25 november 2019 Lezen

20191122 dip

Leefstijl

De relatie tussen vitamine D en je winterdip

Buiten is het steeds minder lang licht en je merkt dat je je somberder gaat voelen. Je krijgt steeds meer behoefte aan slaap, bent extreem vermoeid en hebt nergens meer zin in. Je merkt waarschijnlijk ook op dat dit patroon elk jaar weer begint op te spelen in de herfst/winter. Misschien heb je wel last van een winterdip, of als het ernstiger is, een winterdepressie.

Peggyverhoef

Peggy Verhoef
Diëtist en personal trainer

21 november 2019 Lezen