• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Welke training past bij mij?
Beweging

Welke training past bij mij?

Met een abonnement op Fitchannel.com heb je onbeperkt toegang tot alle sportprogramma’s. Yoga, HIIT-training, kickboksen – het aanbod wordt steeds groter. Vind je het lastig om een training te kiezen? Bekijk dan hier welke programma’s het beste bij jouw doelen passen!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
26 maart 2018

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je programma’s mag combineren en dat je altijd kunt overstappen. Je keuze is dus niet bindend! Probeer de schema’s wel te volgen en niet lukraak workouts door elkaar te volgen. Zo merk je het snelste resultaat. Wil je een persoonlijk advies op basis van jouw niveau? Neem dan contact met ons op.

Bij alle programma's staat het niveau aangegeven. De meeste programma's hebben verschillende niveaus zodat je ze op jouw persoonlijke niveau kunt afstemmen. Fit met Mark is bijvoorbeeld in 5 niveaus beschikbaar, voor ieder wat wils dus!

Tip: als je een sport leuk vindt, houd je het langer vol. Vind je sporten normaal gesproken niet zo leuk? Zoek dan een programma uit waar je echt plezier in beleefd, zoals Fiesta Fit. De tijd vliegt voorbij als je lekker danst met Kiaya! Of stoot de kilo's er vanaf met Boksen met Remy!

1. Ik ben een beginner, ik beweeg niet tot nauwelijks

Heb je al lang niet meer gesport (of nooit) en ben je op zoek naar een algemeen programma? Fit voor beginners is een allround programma waar conditie, kracht en flexibiliteit aan bod komen. Deze 3 thema's krijgen elke week een eigen training zodat jij fit kan worden op een manier die rustig is opgebouwd. Volg je ook het eetschema? Dan is dit programma ook zeker geschikt om af te vallen.

Wil je een strakker lichaam? Dan is Fit met Mark iets voor jou. Deze cursus van Mark Tuitert is aan te raden als je conditie en kracht wilt opbouwen. Alle spiergroepen komen aan bod en in drie keer 25 minuten per week merk je dat je strakker wordt. Uiteraard verbrand je op deze manier calorieën en kun je ook afvallen, je conditie trainen en spieren opbouwen. Omdat de trainingen van Mark opbouwen vanaf niveau Basis tot Pittig kan je instappen op jouw niveau.

Ben je bang voor een blessure, recent hersteld of een jaartje ouder? Misschien past Pilates dan bij jou. In dit programma leer je door het aannemen van de juiste houding om je spieren in je lichaam optimaal te gebruiken. Spieren opbouwen, fit worden en misschien zelfs afvallen, zonder te springen en zonder ongecontroleerde bewegingen.

Heb je al heel lang niet meer gesport én nog niet klaar voor intensieve inspanning? Dan kan het verstandig zijn om rustig te beginnen, bijvoorbeeld met Yoga de Basis. Op deze manier raakt je lichaam weer gewend aan regelmatige beweging en bouw je een sportroutine op zodat je na dit programma gemakkelijk doorzet.

Is yoga niets voor jou? Probeer dan Fit met Mark of Fiesta Fit. De trainers geven regelmatig aan hoe je een oefening makkelijker kunt maken, door bijvoorbeeld alleen je benen te bewegen of je eigen tempo aan te houden. Begin rustig en blijf het proberen, dan gaat het al snel beter.

2. Mijn conditie is oké, ik moet nog even inkomen

Wil je conditie opbouwen? Probeer dan Boksen met Remy! Binnen no time vergroot jij je uithoudingsvermogen en je zelfvertrouwen. Geen tijd om stil te staan als Remy training geeft, daarom verbrand je in hoog tempo calorieën! Ook dit programma is in 2 niveau's beschikbaar, kijk zelf welke bij jou past.

Vind je cardio en krachttraining eigenlijk niet zo leuk? Dans de kilo's er dan af! In jouw eigen woonkamer maakt het niet uit als je heupen niet meer zo soepel zijn als vroeger. Je kunt kiezen uit twee dansprogramma's Fiesta Fit en Groove. Wil jij lekker dansen op Latin muziek, probeer dan Fiesta Fit. Wil je een uitdagende choreografie proberen? Kies dan voor Groove. Je kunt ze natuurlijk ook allebei proberen en zelf ontdekken welke jij het leukst vindt!

Wil je rustig beginnen? Het programma Fit met Yoga en Pilates bieden een balans tussen flexibel worden en spieren opbouwen. Als je al een tijdje niet hebt gesport is het belangrijk om rustig op te bouwen. Door een programma te volgen dat je goed kan bijhouden, bouw je de gewoonte weer op en beleef je plezier in het sporten. Het kan natuurlijk ook lekker zijn om yoga te combineren met een ander programma. Bouw bijvoorbeeld spieren op met Radmilo, maar blijf ondertussen flexibel en ontspannen met één van de yoga cursussen.

3. Mijn conditie is redelijk tot goed

Wil je afvallen en spieren opbouwen? Probeer dan Afvallen met Carlos of In Shape met Wout en Tatyana. Beiden programma's bestaan uit High Intensity Interval Trainingen (HIIT) waarbij jouw hele lichaam aan bod komt. Er is weinig tijd om te rusten, zo blijft je hartslag hoog en verbrand je veel calorieën. Snel resultaat (en spierpijn) gegarandeerd!

Wil je conditie opbouwen? Probeer dan Cardioboksen met Remy! Binnen no time vergroot jij je uithoudingsvermogen en je zelfvertrouwen. Tijdens een half uurtje met Remy verbrand je een hoop calorieën, want er is geen tijd om stil te staan!

Vind je cardio en krachttraining eigenlijk niet zo leuk? Dans je kilo's er dan af! In jouw eigen woonkamer maakt het niet uit als je heupen niet meer zo soepel zijn als vroeger. Je kunt kiezen uit twee dansprogramma's Fiesta Fit en Groove. Wil jij lekker dansen op Latin muziek, probeer dan Fiesta Fit. Wil je een uitdagende choreografie proberen? Kies dan voor Groove. Je kunt ze natuurlijk ook allebei proberen en zelf ontdekken welke jij het leukst vindt!

4. Ik houd van een flinke uitdaging

Veel programma's bieden trainingen op verschillende niveau's. Zo kan je de intensiviteit op jouw niveau aanpassen. Heb jij al wat meer ervaring of sport je al regelmatig? Dan is het aan te raden om het niveau lekker op te schroeven! Dit kan bijvoorbeeld bij Fit met Mark, Afvallen met Carlos, Boksen met Remy, Fiesta Fit en Groove. Op de programma pagina's vind je meer informatie over de workouts en kan je er gelijk een proberen!

Wil je flink spieren opbouwen? Radmilo staat klaar om samen met jou een stevige krachttraining te doen. Voor dit programma heb je attributen nodig: verstelbare dumbbells en een kettlebel. Door de professionele begeleiding haal jij het beste uit jezelf! Wist je dat krachttraining ook een hele goede manier is om vet te verbranden? Wil je daar meer over lezen, klik dan hier.

Wil je werken aan jouw perfect body? Train jezelf topfit met het uitdagende trainingsschema van Kasia Rain. In dit programma doe je 8 weken lang, 5 keer per week een pittige workout. Totalfit, totalburn en balanceflex, deze thema’s staan centraal. Zo kun je niet alleen afvallen, maar ook werken aan de vormen van je lichaam én een zelfverzekerder gevoel. Want Kasia blijft benadrukken: “het perfecte lichaam is het lichaam waar jij je gelukkig in voelt.”

Wil jij getraind worden door MTV sterren Kay en Anne? Volg dan MTV Fit! In dit pittige programma train je je hele lichaam. De korte workouts op lekkere muziek zorgen ervoor dat de tijd voorbij vliegt!

5. Ik wil werken aan flexibiliteit (en zo ook strakker worden)

Lenigheid is belangrijker dan je denkt: als je je spieren maximaal kunt gebruiken, heb je een grotere bewegingsvrijheid. Zo voorkom je blessures en vergroot je je uithoudingsvermogen. Als je je flexibiliteit wilt vergroten, zijn yoga en pilates de cursussen die je zoekt.

Fitchannel biedt keuze uit drie opties. Een beginnerscursus Yoga de basis, waarbij je de basishoudingen en ademhalingstechnieken leert. Het vervolg daarop is Fit met yoga, waarin Daniëlle jou uitlegt hoe je met yoga en mindfulness fit en slank kunt worden. Ben je op zoek naar een pittigere workout? Ga dan voor Pilates, hierin leer je niet alleen het aannemen en vasthouden van de juiste houding, maar komen er ook een heleboel spierversterkende oefeningen aan bod.

6. Ik wil stress verminderen

Regelmatig bewegen is een goede manier om stress te verminderen. Tijdens het sporten komen er namelijk gelukshormonen vrij. Kies dus een manier van sporten die bij jou past en waar je plezier in hebt. Alle bovengenoemde kunnen workouts in aanmerking komen.
Wil jij beweging juist combineren met ontspanning? Dan is het ideaal om een yogacursus te volgen. Niet alleen beïnvloed je je mentale toestand door verschillende (ademhalings-)oefeningen, ook ga je lekkerder in je vel zitten door regelmatig te stretchen.

7. Ik wil mijn buikspieren trainen

Voor mensen die op zoek zijn meer stabiliteit, graag een sixpack willen of last hebben van rugklachten kan het goed zijn om buikspieroefeningen te doen. Hiervoor biedt Fitchannel CORE15 en Pilates. CORE15 is een korte training van een kwartiertje waarin de volledige romp aan bod komt. Pilates biedt een uitgebreidere workout met zowel oefening voor je core, als oefeningen om je houding te verbeteren en de spieren in de rest van je lichaam te versterken.

Deel dit artikel