Welke training past bij mij?

Beweging 26 maart 2018

Header welketrainer jpg 1522076281 m Zboc25 Itrbxp2r H Cd8 M2aw Pv JR5 L Bta Ey Ugkns X Blog

Met een abonnement op Fitchannel.com heb je onbeperkt toegang tot alle sportprogramma’s. Yoga, HIIT-training, kickboksen – het aanbod wordt steeds groter. Vind je het lastig om een training te kiezen? Bekijk dan hier welke programma’s het beste bij jouw doelen passen!

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je programma’s mag combineren en dat je altijd kunt overstappen. Je keuze is dus niet bindend! Probeer de schema’s wel te volgen en niet lukraak workoutvideo’s door elkaar af te spelen. Zo merk je het snelste resultaat.

1. Ik wil afvallen, ik ben een beginner

Jouw programma is: Fit met Mark. Deze cursus van Mark Tuitert is aan te raden als je conditie en kracht wilt opbouwen. Alle spiergroepen komen aan bod en in drie keer 25 minuten per week merk je dat je strakker wordt. Uiteraard verbrand je op deze manier calorieën en kun je dus ook afvallen.

Spreekt zijn training je niet zo aan en heb je behoefte aan meer actie? Ga dan voor het programma van Remy Bonjasky, waarbij de intensiteit iets hoger ligt. Met deze op kickboksen geïnspireerde cardiotraining verbrand je in hoog tempo calorieën.

2. Ik wil afvallen, mijn conditie is goed

Ben jij klaar voor een uitdaging? Kies dan voor de cursus van sterrentrainer Carlos Lens! Tijdens zijn High Intensity Interval Training wordt er hard gewerkt en weinig gerust. Zo blijft je hartslag hoog, waardoor je verbrandingsmotor aan blijft staan. Carlos wisselt oefeningen voor buik, benen, billen en armen af. Snel resultaat (en spierpijn) gegarandeerd!

3. Ik wil conditie opbouwen, ik ben een beginner

Ben je al buiten adem na tien traptreden? Wil je na een rustigere periode je uithoudingsvermogen vergroten? Volg dan het sportschema van Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert! Zijn programma is op vijf verschillende niveaus te volgen en sluit daarom perfect aan op jouw huidige conditie. In korte tijd til je die naar een hoger level.

4. Ik wil conditie opbouwen, mijn conditie is goed

Een potje sparren met Remy Bonjasky, dat sla je toch niet zomaar over? Tenzij je bang bent voor een hoge hartslag en wat zweetdruppels. De cardio kickbokstraining van deze kampioen is pittig, maar erg effectief. Volg de trainingen drie keer 20 minuten per week en versla de calorieën in mum van tijd.

5. Ik wil een strakker lichaam, mijn conditie is goed

Totalfit, totalburn en balanceflex. Deze thema’s staan centraal in het programma van motivatiecoach Kasia Rain. In één week doe je vijf workouts van 30 minuten die zich afwisselend richten op conditie, spieropbouw (shaping) en flexibiliteit. Zo kun je niet alleen afvallen, maar ook werken aan de vormen van je lichaam én een zelfverzekerder gevoel. Want Kasia blijft benadrukken: “het perfecte lichaam is het lichaam waar jij gelukkig in voelt.”

6. Ik wil spieren opbouwen, mijn conditie is redelijk tot goed

Is cardio niet wat jou trekt, maar wil je vooral krachttraining doen? Sluit dan een deal met personal trainer Radmilo Soda. Hij is bekend van tv-programma’s als Obese en weet hoe hij jou triggert om het beste uit jezelf te halen. Voor deze training heb je attributen nodig: verstelbare dumbbells en een kettlebel. Alleen zo bereik je in korte tijd het beste resultaat.

7. Ik wil werken aan flexibiliteit (en zo ook strakker worden)

Lenigheid is belangrijker dan je denkt: als je je spieren maximaal kunt gebruiken, heb je een grotere bewegingsvrijheid. Zo voorkom je blessures en vergroot je je uithoudingsvermogen. Als je je flexibiliteit wilt vergroten, is yoga de cursus die je zoekt. Wij bieden een beginnerscursus waarbij je de basishoudingen en ademhalingstechnieken leert. Het vervolg daarop is de cursus ‘Fit en slank met yoga’.

8. Ik wil stress verminderen

Regelmatig bewegen is een goede manier om stress te verminderen. Tijdens het sporten komen er namelijk gelukshormonen vrij. Kies dus een manier van sporten die bij jou past en waar je plezier in hebt. Alle bovengenoemde kunnen workouts in aanmerking komen.

Wil jij beweging juist combineren met ontspanning? Dan is het ideaal om een yogacursus te volgen. Niet alleen beïnvloed je je mentale toestand door verschillende (ademhalings)oefeningen, ook ga je lekkerder in je vel zitten door regelmatig te stretchen.


Welke training volg jij? Wat wil je anderen adviseren? Praat mee op Instagram met de hashtag #fitchannel. We horen graag van je!

Logo Standalone

Fitchannel.com Fitnessplatform
Fitchannel is sinds 2017 hét online videoplatform met honderden workouts en duizenden recepten.