• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Afvallen met krachttraining
Beweging

Afvallen met krachttraining

We associëren krachttraining al snel met mannelijkheid en een manier van sporten die niet echt voor vrouwen is weggelegd. De gewichten laten we daarom meestal links liggen. Want je wordt hier toch alleen maar heel groot, breed, zwaar en gespierd van? Of zit het toch anders?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
29 mei 2019

Spiermassa

Je verandert niet zomaar in een vrouwelijke versie van Popeye als je begint met krachttraining, er is een hoop extra werk nodig om zo breed te worden. Sterker nog, vrouwen ontwikkelen veel minder snel spiermassa dan mannen, wij moeten dus extra hard ons best doen om zo ver te komen.

Hogere verbranding

Krachttraining zorgt voor sterkere spieren, deze sterke spieren zorgen op hun plaats weer voor een hogere verbranding omdat ze meer energie verwerken.

Is het jouw doel om fitter te worden en gewicht te verliezen? Staar je dan niet blind op de cardio trainingen maar wissel deze trainingen eens af met krachtoefeningen. Naarmate we ouder worden neemt onze spiermassa af en verzwakken onze botten. Door krachttraining te blijven doen vertraag je dit proces. De botdichtheid wordt vergroot wat weer zorgt voor het behoud het hart en vaatstelsel. Daarbij rem je de afbraak van de spiermassa en zorg je voor een betere lichaamscontrole. Misschien kunnen we dus zelfs wel zeggen dat het belang van krachttraining als maar groter wordt naarmate we ouder worden.

Naast al deze fysieke verbeteringen zorgt krachttraining ook nog eens de aanmaak van het geluk hormoon, endorfine. Dit zorgt voor een beter humeur en een goed gevoel over jezelf! Het is ook nog erg laagdrempelig: Krachttraining kan je eenvoudig thuis doen!

Op jouw manier

Je kan krachttraining op verschillende manieren invullen. Bijvoorbeeld met gewichten, veel herhalingen, geen gewichten, in de sportschool of thuis. Kies voor een training die bij jou past zodat je het langer vol houdt en wissel lekker af!

Krachttraining is dus zeker niet alleen voor mannen, maar juist ook voor vrouwen die fitter willen worden en gewicht willen verliezen. Wil jij nog doelgerichter trainen? Combineer dan eens vaker krachttraining met de HIIT of cardio trainingen die je al doet (heb jij al eens een training met Radmilo gedaan?). Het is misschien even wennen in het begin, maar bedenk dat je eerste ronde jumping jacks ook niet gelijk soepeltjes ging.

Je kan de krachttrainingen goed combineren met de HIIT trainingen van Carlos of een van de energieke dans work-outs! Afwisseling en een fit lijf, waar wacht jij nog op?!

Deel dit artikel