Ontdek de voordelen van thuis trainen zonder gewichten

Beweging 12 september 2019

20190912 thuissportenzondergewichten Blog

Thuis trainen heeft vele voordelen. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wilt. Je hebt namelijk voldoende aan je eigen lichaamsgewicht.

Daarnaast heb je voor thuis sporten niet veel ruimte nodig. Een fitness-matje kun je zelfs in de keuken of de gang uitrollen. Maar lekker voor de TV in de woonkamer is natuurlijk wel fijner. Een ander bijkomend voordeel is dat je minder kans hebt op blessures. Vaak nemen mensen te snel, te zware gewichten. Door te fitnessen zonder gewichten maar met je eigen lichaam voorkom je blessures.

Ten slotte zijn alle soorten work-outs en trainingen mogelijk met je eigen lichaamsgewicht en zonder apparaten, variërend van Cardio, Kracht, HIIT of ontspannende Yin of Yang Yoga.

Thuis sporten zonder apparaten: geen dure investering

Wie kent ze niet. De fiets in de woonkamer waar de was overheen hangt? Of gewichten die onder het bed of de bank liggen maar nooit worden gebruikt. Met Fitchannel.com gaat dit niet gebeuren want je hebt je eigen lichaam altijd bij je! Je hoeft dus niet onnodig geld uit te geven aan apparaten die niet nodig hebt!

Veel mogelijkheden voor trainen zonder gewichten

Met je eigen lichaam kun je thuis alle soorten trainingen doen zoals bijvoorbeeld cardio trainingen. Met burpees, mountain-climbers en andere hoog frequentie oefeningen gaat je hartslag vanzelf omhoog en wordt je metabolisme aangejaagd. Daarnaast kun je ook een full body workout krachttraining doen met oefeningen voor je bovenlijf, je buikspieren maar ook je benen.

Push ups, Russian Twists en Squats zijn voorbeelden van oefeningen waarbij je je rug, biceps of tricept uitstekend kunt trainen. Met onze trainers haal je het meeste uit jouw training. Kijk bijvoorbeeld op Fit Worden met Mark Tuitert of Afvallen 2.0 met Carlos Lens of probeer onze gratis workout.

Hoe werkt thuis trainen met Fitchannel.com?

Je legt je matje en een flesje water klaar, logt in en met een druk op de knop begint je eerste training. Je kunt alle lessen afstellen op je eigen niveau. Daarom is Fitchannel.com ook zeer geschikt voor mensen die met sport en fitness willen beginnen. Na afloop vul je in hoe het ging en kun je je eigen voortgang bijhouden.

Probeer een gratis workout en ontdek zelf hoe ideaal het is om voor sporten de deur niet meer uit te hoeven! Er zijn al veel mensen die sportschool vaarwel gezegd hebben en nu alleen nog maar thuis trainen.

Logo Standalone

Fitchannel.com Fitnessplatform
Fitchannel is sinds 2017 hét online videoplatform met honderden workouts en duizenden recepten.