• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community
Met je eigen fanclub word je sneller fit én val je sneller af
Beweging

Met je eigen fanclub word je sneller fit én val je sneller af

Voor velen van ons is de reis om af te vallen of fitter worden, een persoonlijke reis. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Het is jouw gevecht met de calorieën en jij moet jezelf in je sportpakje hijsen om in beweging te komen. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Je vrienden of familie willen je graag helpen om je doel te bereiken - en zijn vaak net zo trots als jij, wanneer je vooruitgang boekt.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
26 juni 2022

Bij Fitchannel.com weten we hoe belangrijk het gevoel én bewijs van vooruitgang is. Daarom hebben we een aantal tools ontwikkeld om het voor jou makkelijker te maken. Dat het werkt bewijst deze quote, die we onlangs van een gebruiker kregen:

“Sinds ik mijn badges en screenshots van mijn voortgang deel in de whatsappgroep van mijn naaste vrienden en familie, krijg ik heel veel positieve reacties en voel ik me gesteund om mijn afval doel te halen – ik ben al 5 kilo kwijt” – José ”

Zet je eigen fanclub op:

  1. Bespreek met je naaste omgeving en familie dat je het doel hebt om fitter te worden, af te vallen, gezonder te eten of welk doel je ook maar voor jezelf stelt.

   2. Maak een WhatsApp groep met een naam die jou het idee geeft dat jij fans hebt die je helpen om je doel te halen. Denk aan: “mijn Fanclub”, “Wij supporten …” etc.

    3. Deel in de whatsapp groep wat je doel is en dank je vrienden en familie dat ze je steunen.

     4. Als je je eerste workout gedaan hebt bij Fitchannel, krijg je een ‘eerste workout badge’, deel die in de WhatsApp groep.

      5. Deel ook screenshots van je voortgang en bijvoorbeeld van je gewicht of foto’s van wat je eet. Je zult merken hoe meer je deelt, hoe meer support je krijgt en des te gemotiveerder je wordt om je doel te behalen.

       6. Sluit jezelf niet buiten. Samen eten met vrienden is supergezellig, toch ga je dit snel uit de weg omdat je dan niet 'mee kan eten'. Kies een recept vanuit jouw profiel en nodig je vrienden uit. Samen eten kan absoluut gezond zijn en op deze manier sta je niet alleen voor in jouw reis naar een gezonde en fitte lifestyle.

        7. Mocht je je gewicht wekelijks willen delen, dan kun je een digitale weegschaal van Medisana direct koppelen aan het platform. Je voortgang komt dan automatisch in “mijn Fitchannel”.

         8. Word lid van de “Samen Fit met Fitchannel – community”op Facebook. Daar vind je meer dan 6000 mensen die net als jij ook lekker fit en gezond willen worden en vaak ook een paar kilo kwijt willen.

                Wil je weten waar jouw badges staan? Klik dan hier

                Onder iedere badge is een knop waarmee je je badge makkelijk kunt delen met je vrienden via WhatsApp, socials of email.

                Wees realistisch

                Tot slot. Wees realistisch in je doelen en bereik ze stapje voor stapje. Als je 300 tot 500 gram afvalt in een week is dat al heel wat. Snelle resultaten zijn vaak geen goede weg, omdat je de aanpassingen in je beweeg- en leefstijl niet kunt volhouden. Dus: “Slowly but steady!” Succes!

                Deel dit artikel