• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Sporten op vakantie: Blijf fit met Fitchannel, waar je ook bent!
Beweging

Sporten op vakantie: Blijf fit met Fitchannel, waar je ook bent!

Vakantie is hét moment om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van lekker eten. Maar dat betekent niet dat je je fitnessroutine volledig hoeft los te laten. Sterker nog, sporten op vakantie helpt je om je energie op peil te houden, stress te verminderen en optimaal van je vakantiedagen te genieten. In deze blog delen we tips over de beste momenten om te sporten, welke workouts je kunt doen bij verschillende weersomstandigheden en hoe je met Fitchannel overal kunt trainen.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
14 juli 2024

De beste momenten om te sporten op vakantie

Vroeg in de auto voor een dagje eropuit, 's avonds uiteten en 's middags is het te warm. Het kan lastig zijn om een goed tijdstip te kiezen om te sporten. Daarom hebben wij de beste momenten voor je uitgekozen!

Vroege ochtend

De vroege ochtend is vaak het koelste moment van de dag, vooral in zonnige vakantielanden. Bovendien is het heerlijk rustig, zodat je zonder afleidingen kunt trainen. Start je dag met een korte workout en voel je de hele dag energiek, zelfs als je daarna de hele dag aan de wandel bent.

Vroege avond

Als de zon begint te zakken, koelt het af en is het nog steeds licht genoeg om buiten te trainen. Dit is een ideaal moment voor een wandeling, een hardloopsessie of een circuittraining. De perfecte afsluiting van je dag, of voor je etentje!

Welke workouts bij welk vakantieweer?

Dan heb je nog het probleem dat het ene vakantieland de andere niet is. Daarom volgens ons de workouts per vakantieweer.

Zonnig en warm weer

  • Zwemmen: Zwemmen is fantastisch in warm weer. Het is niet alleen verfrissend, maar ook een complete lichaamsworkout.
  • Strandworkouts: Gebruik het zand voor extra weerstand tijdens hardlopen, jumping jacks of burpees. Dit maakt je training intensiever en effectiever.
  • Yoga: Zoek een schaduwrijke plek en geniet van een rustgevende yogasessie om te ontspannen en tegelijkertijd je flexibiliteit te verbeteren.

Regenachtig weer

  • Hotelkamer workout: Met Fitchannel heb je altijd toegang tot een breed scala aan workouts die je in je hotelkamer kunt doen. Probeer een HIIT-sessie, krachttraining of pilates.
  • Binnenzwembad: Als je accommodatie een binnenzwembad heeft, maak daar dan gebruik van voor een zwemtraining.
  • Cardio in de gang: Gebruik de hotelgangen voor een intervaltraining. Ren of loop snel van de ene kant naar de andere en doe tussendoor oefeningen zoals squats of lunges.

Koud weer

  • Skiën of snowboarden: Op een wintervakantie zijn skiën en snowboarden perfecte manieren om actief te blijven.
  • Binnen workouts: Gebruik Fitchannel voor binnenworkouts zoals krachttraining of dansfitness.
  • Winterwandelingen: Kleed je warm aan en maak een stevige wandeling door de sneeuw. Een uitstekende manier om calorieën te verbranden en van de natuur te genieten.

Blijf fit met Fitchannel, waar je ook bent

Met Fitchannel is het makkelijk om je fitnessroutine bij te houden, ongeacht waar je bent. Hier zijn enkele tips om het meeste uit Fitchannel te halen tijdens je vakantie:

Wees flexibel: Je vakantieroutine zal waarschijnlijk anders zijn dan thuis, dus wees flexibel met je workouts. Probeer nieuwe soorten trainingen en geniet van de variatie.

Betrek je reisgenoten: Moedig je vrienden of familie aan om mee te doen. Samen sporten is niet alleen leuker, maar helpt ook om gemotiveerd te blijven.

Vakantie is een geweldige tijd om nieuwe energie op te doen en te ontspannen, maar dat betekent niet dat je je fitnessdoelen moet opgeven. Met Fitchannel kun je overal ter wereld actief blijven en genieten van je vakantie terwijl je fit blijft. Of je nu op het strand ligt, in de bergen bent of een stad verkent, Fitchannel heeft de perfecte workout voor jou.

Blijf fit en geniet van je vakantie!

Deel dit artikel