• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
4 tips om gezond(er) uit eten te gaan
Voeding

4 tips om gezond(er) uit eten te gaan

Je zit al weken uit het raam te staren naar de sombere regenbuien, maar de terrassen zijn weer open, het lekkere weer is op komst. Dit heb je echt verdiend! Even lekker genieten van een hapje en een drankje op het terras in de zon. Cocktails, wijntjes, bittergarnituur en frietjes, niets houdt jou nog tegen om zo rond als een tonnetje naar huis te waggelen vanavond.

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
03 juni 2021

Denk je nu, dat is toch wel een beetje zonde… Ik heb zo mijn best gedaan de afgelopen maanden? Dan hebben wij 4 tips voor jou hoe je optimaal kunt genieten van jouw avondje uit.

Tip 1. Bestel een fles of karaf water

Het lijkt misschien simpel, maar een beetje extra hydratatie scheelt je niet alleen een zonnesteek, maar zorgt er ook voor dat je je wijntje niet te snel leegdrinkt. Ook raak je iets sneller verzadigd en dat scheelt weer een aantal bitterballen!

Tip 2. Kies óók gezond

Ga je voor een voor-, hoofd- en nagerecht? Kies dan (minimaal) 1 gezonde optie, bijvoorbeeld salade of gegrilde groente bij het voorgerecht of als bijgerecht in plaats van frietjes. Vind je dat zonde van je geld? Vervang dan je toetje voor een cappuccino of een verse muntthee. Ook dat zal een extra genietmomentje zijn na een jaar koffie uit eigen keuken.

Tip 3. Deel met elkaar

Ga je toch voor een schaal bittergarnituur of de frietjes bij het eten? Deel je portie dan met elkaar. Zo heb je toch de lekkere snack, maar hou je de hoeveelheid een beetje in de hand.

Tip 4. Geniet er extra van

Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: geniet ervan! Als je niet geesteloos frietjes naar binnen schuift, maar van elke hap geniet, wordt jouw uitje extra leuk en lekker. Na deze roerige tijden heb je wel een speciaal momentje verdiend, dus maak dat er ook lekker van!

Met deze tips heb jij hopelijk genoeg houvast om zorgeloos te genieten als je uiteten gaat, wat gaat drinken op het terras of ergens gaat lunchen. Heb je toch de hele schaal bitterballen leeggegeten of een mega sorbet besteld? Maak je geen zorgen! Het hoeft niet altijd perfect te gaan, morgen is er weer een nieuwe dag om aan jouw gezonde gewoontes te werken. Wil je meer lezen over de balans vinden tussen gezond en ongezond eten? Lees dan bijvoorbeeld deze blog over de 80/20 vuistregel of deze blog over hoe perfectionisme jou ervan kan weerhouden om jouw doelen te bereiken.

Veel plezier en eet smakelijk!

Deel dit artikel