• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
6x Vegetarisch op de barbecue
Voeding

6x Vegetarisch op de barbecue

Het barbecue seizoen is begonnen! Van gevulde portobello’s tot groentespiesjes, er zijn genoeg vegetarische recepten voor jouw zomerse BBQ. Ontdek onze tips!

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
10 augustus 2021

Vegetarische BBQ-recepten

Als je denkt dat je tijdens een barbecue alleen maar vlees kunt eten dan heb je het mooi mis. Er zijn namelijk genoeg vegetarische gerechten die je op de barbecue kunt leggen. We delen een aantal van onze favorieten.

1. Groenteburgers

Ingrediënten:
- 100 gram wortel
- 100 gram courgette
- 1 sjalot
- 1 ei
- 100 gram feta
- 50 gram havermout
- 1tl kerriepoeder
- 2 el zonnebloemolie
- zout en peper
- 100 ml Griekse yoghurt
- ½ komkommer
- 1 teen knoflook
- Verse peterselie

Bereidingswijze
1. Verwijder de kern en rasp de komkommer. Bestrooi met zout en laat onder druk (bijv. onder een kommetje) uitlekken in een vergiet.
2. Rasp de wortel en de courgette en snijd de ui klein
3. Bak de uien 1 minuut en voeg dan de courgette, wortel en kerriepoeder toe. Laat dit een paar minuutjes bakken en voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Doe het groentemengsel in een zeef en laat afkoelen.
5. Doe ondertussen de Griekse yoghurt in een schaaltje voor de yoghurtsaus. Hak de knoflook en peterselie fijn en meng met de yoghurt. Voeg vervolgens de komkommer toe.
6. Doe het inmiddels afgekoelde groentemengsel in een aparte kom en voeg de havermout toe. Voeg vervolgens ook de feta en ei toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed.
7. Vorm van het mengsel vier burgers, wikkel ze in aluminiumfolie en leg op de barbecue. Eet ze met de gemaakte yoghurtsaus.

2. Gevulde Portobello

We hebben het recept van onze gevulde portobello al eens eerder gedeeld. Het enige verschil is dat je ‘m nu in aluminiumfolie moet wikkelen. Laat vervolgens de bovenkant een beetje open zodat het vocht goed kan verdampen en leg ze voor 10 tot 20 minuten op de barbecue. Hier vind je het recept van onze gevulde Portobello.

3. Groene asperges

Normaal gesproken al lekker, maar op de barbecue nóg lekkerder. Was de asperges goed en snijd de onderkant eraf (1-2 cm). Bestrijk ze met een beetje olijfolie en leg voor maximaal 10 minuten op de barbecue. Bestrooi de asperges vervolgens met een beetje zeezout.

4. Maïskolven

Kook de kolven voor ongeveer 10 minuten in ruim water met zout. Steek vervolgens een stevige (saté)prikker in de onderkant van de maïs. Bestrijk de maiskolf lichtjes met olijfolie en rooster voor ongeveer 10 minuten rondom gaar. Bestrooi met een beetje zeezout of chilikruiden.

5. Zoete aardappel pakketjes

Wat je nodig hebt is: 150 gram pastinaak, 3 kleine zoete aardappels, 1 ui, 3 paprika’s (rood, groen & geel), 2 tenen knoflook, 4 bosuien, 1tl kerrie en peper en zout. Was de pastinaak, zoete aardappels en paprika, snijd in blokjes en doe in een kom. Snijd vervolgens de knoflook en ui fijn en voeg dit samen met de kerrie toe aan de kom. Meng goed en verdeel over 2 stukken aluminiumfolie. Kruimel vervolgens de feta erover en vouw de pakketjes goed dicht. Stoom in 20 tot 25 minuten gaar.

6. Tofuspiesjes

Maak een marinade van 2 el sojasaus, ½ el limoensap, 1 el sesamzaad en ½ tl sambal oelek. Snijd de tofu in blokjes, marineer en laat ongeveer een half uurtje rusten. Rijg vervolgens de tofu op satéprikkers en rooster rondom gaar.

Deel dit artikel