Recept: Kip-Serrano ham pakketjes

Voeding 23 december 2019

Recept: Kip-Serrano ham pakketjes

Nu je het voorgerecht klaar hebt, is het tijd voor het hoofdgerecht.. en dat is.. kip-seranoham pakketjes gevuld met bieslook roomkaas, met ovengroenten en aardappelkrokketjes on the side. Met in de hoofdrol: lekker veel eiwitten, want we willen natuurlijk goed voor onze spieren blijven zorgen tijdens de feestdagen. Verantwoord smullen dus, yes! Daarnaast kost het je medium moeite oftewel het is eigenlijk zo klaar, het merendeel doet de oven voor je, dan kan jij ondertussen vast genieten van een lekker wijntje! ;-)

Het recept

Voor vier personen

Wat heb je nodig?

 • 600 gram kipfilet
 • 1 bakje Philadelphia bieslook
 • 200 gram Serrano ham
 • 600 gram ovengroenten: spruitjes, pompoen, rode ui
 • Fan van groenten? Koop deze mix dan 2x!
 • 1 zak aardappelkroketjes
 • Olijfolie
 • Peper en zout


Hoe maak je de kip-Serrano ham pakketjes met ovengroenten en aardappelkroketjes?

 1. Maak de kipfilet schoon en zorg dat er een gleuf ontstaat waar je de bieslook roomkaas in kan smeren. Rol de kipfilet vervolgens op met de Serrano ham. Dit mag vervolgens in de oven voor 30-45 min op 200 graden.
 2. Plaats de ovengroenten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en plaats deze vervolgens ook in de oven voor 25-30 minuten. Dit kan bij de kip of in een aparte oven.
 3. Tegen het eind kunnen de aardappelkroketjes in de oven en/of airfryer voor 10-15 minuutjes.
 4. Serveer de kip, met de groenten en aardappelkrokketjes en geniet

Gezonde recepten bij Fitchannel

Wist je dat Fitchannel naast workouts ook honderden recepten heeft die bijdragen aan een gezondere levensstijl. Lees meer over de gezonde recepten bij Fitchannel.

Image 191216 120121
Bobbie Diëtist

Hi ik ben Bobbie! Diëtist, orthomoleculair therapeut, personal trainster en indoor/outdoor trainster. Ik heb een passie voor gezondheid, voeding, eten dus ;-), sport en het leven. Ik ben van mening dat een juiste balans en combinatie van factoren die jou gelukkig maken ervoor zorgen dat jij een leven leidt dat zo SOUPEL mogelijk verloopt, het leven waar jij gelukkig van wordt!