• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Leesvoer: Onze favoriete boeken over mentale en lichamelijke gezondheid
Leefstijl

Leesvoer: Onze favoriete boeken over mentale en lichamelijke gezondheid

Boeken! Meeslepende verhalen of bundels vol kennis, wij krijgen er geen genoeg van. En gelukkig hoeft dat ook niet! Lezen werkt namelijk stress verlagend én verbetert je focus en geheugen. Ontdek nu onze leestips.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
08 augustus 2022

Blij hoofd, blij lichaam

Je mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als je lichamelijke en de twee staan dan ook nauw met elkaar in verbinding. Wanneer je bijvoorbeeld stress hebt kan dit zich uiten in rug-, hoofd- of nekpijn. Maar ook andersom hebben ze invloed op elkaar. Want door regelmatig te sporten maakt je lichaam serotonine, endorfine en dopamine aan; deze stofjes hebben een positieve invloed op je humeur en zelfbeeld.

Wil je werken aan het verbeteren van je algehele gezondheid? Naast het volgen van de Fitchannel workouts en coaching is het altijd goed om meer kennis te vergaren aan de hand van een goed boek.

Duik de boeken in

Onze negen favorieten helpen je bij het verbeteren van je mindset, eetgewoontes en sportroutine.

1. De Kracht van keuze, Kelly Weekers

Maak jij keuzes waar je gelukkig van wordt? Kelly Weekers neemt je in dit boek mee in verschillende onderwerpen zoals zelfvertrouwen, ambitie, liefde, opvoeding en vriendschap. Het boek geeft je inzichten om de juiste keuzes te maken en de touwtjes terug in handen te nemen.

2. Eet als een expert, Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit

Een kritische blik naar gezondheidstrends en praktische adviezen over voeding. In Eet als een expert leer je wat écht gezond is. Handig: er staan meer dan 150(!) makkelijke en no-nonsense recepten in het boek.

3. Patronen doorbreken, Hannie van Genderen

Val je vaak terug in oude gewoontes en wil het volhouden van een sportroutine niet lukken? In het boek 'Patronen doorbeken' van Hannie van Genderen leer je met behulp van schematherapie en handige invuloefeningen patronen inzichtelijk te krijgen en hoe je deze kunt veranderen.

4. Weet wat je eet, Daan de Wit

Oude kennis die wordt bevestigd door nieuwe onderzoeken. In het boek van Daan de Wit worden verschillende mythes doorgeprikt en leer je om een gezond en natuurlijk voedingspatroon te ontwikkelen.

5. Master Your Mindset, Michael Pilarczyk

Het leven wat je nu leidt en de persoon die je nu bent zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Michael Pilarczyk – Mister Mindset – vertelt je in dit boek hoe je gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Een methode die veel wordt toegepast door topsporters en succesvolle ondernemers.

6. VET Belangrijk, Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum

Alle fabels en feiten over lichaamsvet, voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers worden in VET Belangrijk behandeld. Artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum wonnen met dit boek de grote Franse wetenschapsprijs Les prix La Science se Liv.

7. Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt, Haemin Sunim

De boeddhistische monnik Haemin Sunim geeft in deze bestseller les over verschillende levenskwesties, van liefde tot vriendschap en van levensdoelen tot spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten.

8. De jongen, de mol, de vos en het paard, Charlie Mackesy

Een moderne fabel voor jong en oud. Honderd illustraties en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de jongen, de mol, de vos en het paard. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

9. Miracle Morning, Hal Elrod

Miracle Morning is een internationale besteller en heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. In deze praktische gids wordt beschreven hoe iedereen in 30 dagen en aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat voor 8 uur 's ochtends!

Veel leesplezier!

Deel dit artikel