• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Fitchannel doodle X

Bedrijfsfitness via Fitchannel.com

Ontdek nu de mogelijkheden

4.5

Thuis sporten met Fitchannel.com

Bedrijfsfitness is goed voor je werknemers, en dus voor je organisatie. Sportende werknemers zijn onder meer gezonder, gemotiveerder en minder gestresst. Dit betekent dat het aanbieden van bedrijfsfitness een investering is die zichzelf terugverdient. Fitchannel heeft een aantrekkelijk bedrijfsfitness plan, dat verschillende voordelen biedt ten opzichte van traditionele vormen van sporten via de werkgever. Lees snel meer over de voordelen van bedrijfsfitness en de pluspunten van het platform van Fitchannel!

Online bedrijfsfitness

Online bedrijfsfitness
Feature 1
Feature 2
Feature 3
Feature 4
Feature 5
Feature 6
Feature 7
Feature 8
Feature 9
Feature 10
Feature 11
Feature 12

Waarom bedrijfsfitness?

Bedrijfsfitness heeft verschillende voordelen. Een aantal daarvan liggen voor de hand, maar er zijn ook redenen om bedrijfsfitness aan te bieden waar je misschien nog niet aan gedacht had:

  • Meer vitaliteit op de werkvloer
  • Minder werkstress
  • Verhogen van de productiviteit van werknemers
  • Stimuleren van de creativiteit
  • Verlaging van burn-out klachten

Meer informatie? We lichten graag de punten wat verder toe

Thuis sporten noodzakelijk in 'Corona-tijd

Nu thuis werken meer en meer de norm is, is bedrijfsfitness dat je ook thuis kunt doen de oplossing. Zeker nu de sportscholen nog dicht en/of beperkt open zijn en je werknemers angst hebben om naar de sportschool te gaan. Met Fitchannel.com kun je bedrijfsfitness blijven aanbieden en omdat het online is, is het voor iedereen geschikt. Voor thuiswerkers, voor werknemers met flexibele werkuren en voor werknemers in ploegendienst. Thuis bedrijfsfitness is gemakkelijk, schoon en super gezond.

Sport zorgt voor vitaliteit op de werkvloer

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat bedrijfsfitness de vitaliteit op de werkvloer vergroot. Sporten verbetert de algehele gezondheid van werknemers. Kracht en conditie gaan door sporten vooruit, wat zich vertaalt naar energiekere werknemers. Op de langere termijn bevordert sporten het immuunsysteem, en daalt het verzuim van medewerkers. Onafhankelijk onderzoek van TNO laat zien dat werknemers die sporten, per jaar gemiddeld vijf dagen minder verzuimen. Ook de kans op obesitas en diabetes wordt door regelmatig sporten aanzienlijk verkleind. Bedrijfsfitness past dus perfect in het vitaliteitsprogramma van je organisatie, en vergroot de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Een effectievere besteding van je vitaliteitsbudget is bijna niet denkbaar!

Fitness vermindert werkstress, burn-outs en depressies

Sporten is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Het is bewezen dat regelmatig sporten en bewegen stress vermindert en de kans opburn-outs en depressies verkleint. Dit komt onder meer doordat sport afleiding biedt. Simpel gezegd: als je druk aan het sporten bent, heb je geen tijd om aan andere dingen te denken. Ook zorgt sport voor een positiever zelfbeeld. Mensen met een betere lichamelijke conditie zitten geestelijk vaak beter in hun vel. Een stevige fitness workout kan dus helpen stress op de werkvloer te doorbreken.

Bewegen verhoogt de productiviteit

Tijdens het sporten vindt er een chemisch proces plaats in de hersenen. Bij matig tot intensief bewegen komen de stoffen endorfine en BNDF vrij, en vermindert de aanmaak van stresshormoon cortisol. Endorfine en BNDF zorgen voor een goed herstel van de hippocampus, het hersendeel dat essentieel is voor het geheugen, leren en concentratievermogen. Sporten vermindert dus niet alleen stress, maar verbetert ook de concentratie, het geheugen en leervermogen. Op deze manier kan sporten de productiviteit van werknemers verhogen.

Sport stimuleert de creativiteit

Tijdens sporten gebeurt er ook iets in het lichaam dat de creativiteit stimuleert. Mensen die regelmatig sporten zijn bijvoorbeeld beter in staat creatieve oplossingen te bedenken voor een probleem. Een verklaring is volgens onderzoekers dat sporten leidt tot een hoger zuurstofgehalte en lager koolstofdioxidegehalte in het bloed. Ook het glucosegehalte in de voorste hersendelen neemt volgens onderzoekers toe door regelmatig sporten. Ook helpt sporten de verbindingen tussen verschillende hersendelen te verbeteren. Wanneer er in jouw organisatie vaak creatieve oplossingen moeten worden bedacht, kan bedrijfsfitness dus helpen de creativiteit van medewerkers te stimuleren.

spring doodle

Een greep uit onze programma's

Afvallen, fit worden, ontspannen of spieren kweken; wat wordt jouw doel?

Bedrijfsfitness vergroot betrokkenheid medewerkers

Naast alle gezondheidsvoordelen die sporten heeft voor individuele medewerkers, heeft bedrijfsfitness ook grote voordelen voor je organisatie als geheel. Medewerkers waarderen het namelijk als werkgevers extra arbeidsvoorwaarden als bedrijfsfitness aanbieden. Het aanbieden van bedrijfsfitness wordt gezien als een blijk van waardering van de werkgever, die zich uitbetaalt in een verbeterde motivatie en verhoogde betrokkenheid van medewerkers. Ook kunnen collega’s elkaar tijdens het sporten van een andere, meer informele kant leren kennen, wat zorgt voor een prettige werksfeer. De contacten die tijdens bedrijfssport worden gelegd, bevorderen daarnaast de samenwerking binnen je organisatie.

Hoe werkt bedrijfsfitness bij Fitchannel?

Bedrijfsfitness via Fitchannel verschilt van andere vormen van bedrijfsfitness, doordat wij werken met een online platform. Via dit platform krijgen je medewerkers toegang tot honderden online workouts van deskundige trainers. De workouts kunnen in groepsvorm worden gedaan wanneer het je medewerkers uitkomt. Moet er een belangrijke deadline worden gehaald, dan kan de bedrijfsfitness dus zonder probleem een uur worden uitgesteld. Omdat voor de workouts vrijwel nooit hulpmiddelen nodig zijn, kan elke grotere ruimte in je bedrijf worden omgetoverd tot sportzaal, en hoeft er niet te worden geïnvesteerd in sportmaterialen. Het enige dat nodig is om toegang te krijgen tot Fitchannel, is een device (telefoon, laptop, tablet) met een internetverbinding. Als een medewerker een workout gemist heeft of vaker wil sporten, kan hij of zij ook gemakkelijk thuis aan de vitaliteit werken. Naast fitnessprogramma’s krijgen je medewerkers bovendien toegang tot honderden voedingstips en gezonde recepten om hun levensstijl nog verder te verbeteren.

Kortom: Fitchannel is een zeer flexibele en veelzijdige vorm van bedrijfsfitness die geschikt is voor elke organisatie. Neem nu contact met ons op voor meer informatie over de prijzen en voorwaarden van Fitchannel bedrijfsfitness.

Neem contact op