• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Zo houd jij  je goede voornemens dit jaar wél vol!
Leefstijl

Zo houd jij je goede voornemens dit jaar wél vol!

De eerste drie weken van 2019 zitten er al weer bijna op en we zijn natuurlijk ontzettend benieuwd hoe het met de goede voornemens gaat. Still going strong?

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
18 januari 2019

Wist je dat 80 tot 90 procent van de mensen zijn goede voornemens niet haalt? Dat gaat ons niet gebeuren! Hierbij een aantal tips die ervoor gaan zorgen dat jij dit jaar bij de 10 procent hoort die wel zijn doelen behaalt!

Wil jij in 2019 meer sporten, gezonder eten, minder je telefoon gebruiken, een beter slaapritme ontwikkelen én minder alcohol drinken? Dat is wel heel erg veel! Uit onderzoek is gebleken dat je maximaal drie gewoontes in één keer kunt veranderen. Je kunt je voornemens dus beter in verschillende fases inplannen. Begin eerst met 2 of 3 doelen die voor jou het belangrijkste zijn, als je hieraan gewend bent voeg je de volgende doelen eraan toe. Zo is de kans veel groter dat je ze vol blijft houden, en creëer je ook nog eens veel meer rust in je hoofd.

Het klinkt misschien een beetje overdreven om een stappenplan te maken, maar het kan je echt enorm helpen. Deel je doel gewoon in kleine stukjes op. Wil je twee minuten kunnen planken? Begin dan met 20 seconden en plak er elke dag 10 seconden aan vast. Wil je drie keer in de week sporten terwijl je eigenlijk nooit sport? Dan is het al supergoed als je één keer in de week sport en dit langzaam opbouwt naar drie. Vergeet niet trots te zijn op alle kleine stapjes die je maakt om je doelen te behalen!

Korte heftige doelen leveren misschien nu even resultaat op, maar kans is groot dat je weer in je oude gewoontes vervalt. Jezelf nieuwe gewoontes aanleren werkt op lange termijn! Je kunt je energie dus beter steken in het veranderen van je gedrag. Wist je dat het 21 dagen duurt om een nieuwe gewoonte aan te leren?

Gezond eten wordt heel lastig wanneer iedereen om je heen ongezond eet. Soms is het nodig om je omgeving aan te passen aan je goede voornemens. Deel je goede voornemens met de mensen om je heen zodat ze rekening kunnen houden. Misschien willen ze zelfs wel mee doen! Denk ook aan kleine veranderingen. Wil je bijvoorbeeld minder tijd doorbrengen op social media? Spreek dan met jezelf af dat je in bed geen social media meer gebruikt. Op die manier begint en eindigt je dag in iedergeval in lijn met jouw doelen!

We hebben snel de neiging om hele grote doelen voor ons zelf op te stellen. 20 kilo afvallen in een jaar bijvoorbeeld. Behalve dat het te betwijfelen is of dit gezond is, zou je waarschijnlijk behoorlijk grote veranderingen moeten aanbrengen in je leven. Dus vraag jezelf af of het echt wel realistisch is. Probeer dus, zoals we eerder schreven, kleinere en realistische doelen te stellen. Zo is de kans veel groter dat je je doelen behaalt en hou je het ook nog leuk.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken, zou je nog wat extra motivatie kunnen gebruiken?
Sluit je dan aan bij onze Facebook community, samen staan we sterk!

Deel dit artikel