• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Zet jij 'Dry Januari' ook nog even door?
Voeding

Zet jij 'Dry Januari' ook nog even door?

De eerste maand van 2019 zit er alweer op en dat betekent dat ook ‘Dry January’ achter de rug is. Heb jij eraan meegedaan en je wijntje in januari laten staan?

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
31 januari 2019

Je wist waarschijnlijk al dat alcohol veel calorieën bevat, maar heb je ons artikel over de gezondheidsrisico’s weleens gelezen? Reden genoeg dus om de rest van 2019 ook wat vaker voor dry te kiezen. En dan hebben we het niet over droge wijn 😉.

Deze tips gaan je helpen!

Why?
Bedenken waarom je in 2019 minder alcohol wilt drinken, kan je enorm helpen om je doelen te bereiken. Afvallen kan bijvoorbeeld een goede reden zijn, maak jezelf bewust van de calorieën die je verspilt aan alcohol. Misschien spelen de gezondheidsrisico’s voor jou wel de grootste rol, of vind je alcohol eigenlijk helemaal niet zo lekker maar laat je je meeslepen door anderen. Schrijf jouw reden op, dit kan je enorm helpen om jezelf scherp te houden en te motiveren.

Alcoholvrije cocktails
Geen alcohol drinken betekent gelukkig niet dat je alleen nog maar water en frisdrank kunt drinken! Steeds meer mensen kiezen ervoor alcohol vaker te laten staan. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er steeds meer goede alternatieven bij komen. Veel cafés en restaurants bieden al alcoholvrij bier aan, maar er komen ook steeds meer virgin cocktails en fresh lemonades bij. Zo heb je een soort ‘gezond alternatief’, stuk gezelliger dan een glas cola of water!

Money, money, money
Een avondje drankjes drinken op het terras is vaak niet bepaald goedkoop. Een wijntje kost al snel vier euro, voor een cocktail ben je vaak meer dan 8 euro kwijt. Als je dit elke week doet kan dit aardig oplopen dus. Spaar al het geld dat je bespaart door alcohol te laten staan eens op in een spaarpotje. Verzin iets leuks wat je met het geld kunt doen, zo geef je jezelf naast een betere gezondheid ook een extra beloning.

Better together
Minder alcohol drinken is heel lastig wanneer al je vrienden zich hier niet mee bezig houden. Probeer daarom iemand in je vriendengroep te vinden die dezelfde doelen heeft als jij. Zo kun je gezellig samen die virgin cocktails bestellen :).

Deel dit artikel