• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
De zes beste gratis apps om calorieën te tellen
Voeding

De zes beste gratis apps om calorieën te tellen

Bezig met het bijhouden van je calorieën? De volgende apps helpen je om niet over de grens te gaan.

IMG 1813
Yaela van Fitchannel.com
02 april 2019

Micro's en macro's

Het is goed om in gedachten te houden dat wanneer je calorieën aan het tellen bent, het niet bekent dat je dan automatisch beter eet. Het kan namelijk zomaar zijn dat je wel genoeg calorieën binnen krijgt, maar je suikers bijvoorbeeld ver boven je dagelijkse behoeften zitten. Daarbij is het ook belangrijk om de verhouding van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) en micronutriënten (vitamines en mineralen) ook in balans te houden. Want je kunt natuurlijk met zes frikandelbroodjes ook aan je caloriebehoefte zitten, maar of dit nou echt zo goed voor je is…

So, keep in mind: het gaat niet alleen om de calorieën wanneer je gezond wilt afvallen, maar het is zeker een hele handige manier om inzicht te krijgen in je voedingspatroon.

Onze zes favorieten:

1. Lifesum

Met een handige berekening op basis van jouw gegevens houdt de app bij hoeveel calorieën en macro’s jij mag eten. De app kan je ook helpen bij het volgen van een dieet en je kan je beweging en waterinname bijhouden. Daarbij kun je de app koppelen aan verschillende fitness apps. Oh, en als een calorie-track-app een prijs kon winnen voor het mooiste en gebruiksvriendelijkste design, dan won Lifesum die wat ons betreft!

Apple iTunes Store
Google Play

2. MyFitnessPal

Naast calorieën, berekent MyFitnessPal ook uit hoeveel vezels, macro’s en bijvoorbeeld cholesterol je binnenkrijgt. Ze geven je de optie om je eigen doelen op te stellen, of om gepersonaliseerde doelen te ontvangen. Ook koppelen aan je favoriete fitness apps is geen probleem! Daarbij heb je ook de optie om vrienden via de app berichtjes te sturen en zo elkaar te motiveren.

Apple iTunes Store
Google Play

3. My Diet Diary

Een fijne en overzichtelijke app. Buiten je calorieën, macro’s en beweging, kun je ook je vitamine- en waterinname bijhouden. Ter motivatie herinnert de app je ook nog wanneer je moet eten en sporten. Je gewicht bijhouden en verschillende doelen opstellen om af te vallen, of juist aan te komen, is ook allemaal mogelijk met My Diet Diary.

Apple iTunes Store
Google Play

4. FatSecret

In je persoonlijke logboek kun je gemakkelijk je calorieën, macro’s en algemene dagelijkse hoeveelheid bijhouden. De app beschikt ook over een soort Instagram achtige feed, waarin leden hun eten en voortgang delen. Ook biedt FatSecret nog de optie tot het bijhouden van je dagelijkse beweging.

Apple iTunes Store
Google Play

5. LoseIt

Een overzichtelijke app waarin je gemakkelijk per maaltijd je calorie inname kunt bijhouden. LoseIt! houdt ook je macro’s bij en geeft ook de optie tot het bijhouden van je waterinname. Daarbij kun je ook je vrienden uitdagen voor challenges of deelnemen aan die van anderen. Het is een Engelstalige app, maar de app heeft geen moeite met het herkennen van je dagelijkse boodschappen.

Apple iTunes Store
Google Play

6. Mijn eetmeter

Het eetdagboek van het Voedingscentrum. Mijn Eetmeter haalt productinformatie uit de Levensmiddelendatabank, informatie die direct van fabrikanten afkomt. Ze rekenen voedingswaarde om zoals je het eet en geven je inzicht in hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout er in een product zit – en daarbij let de app ook op vitamines en mineralen! Ook voor mensen die graag volgens de Schijf van Vijf eten, bied Mijn Eetmeter een gepast advies.

Apple iTunes Store
Google Play

Tip: Op zoek naar een thuis sport oplossing? Met Fitchannel.com houd je gemakkelijk bij hoeveel calorieën je per workout verbrandt! Ontdek het nu.

Fit worden met Fitchannel

Fitchannel helpt je jouw doelen te bereiken. Met meer dan 1000 workouts, wekelijkse voedingsschema's en digitale begeleiding gingen duizenden sporters je voor!

Alles voor jou om fit te blijven
  • 1000+ gevariëerde workouts
  • Voedingsschema's & recepten
  • Coaching via WhatsApp, E-mail & SMS
  • Ondersteuning van de Fitchannel Community
Deel dit artikel