• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Tips van Fruit.nl: Zo verbetert fruit jouw sportprestaties
Voeding

Tips van Fruit.nl: Zo verbetert fruit jouw sportprestaties

Net als Fitchannel.com, vindt ook Fruit.nl het belangrijk dat iedereen in Nederland gezond eet en zich gezond voelt. Daarom biedt Fruit.nl speciaal voor Fitchannel korting op fruitboxen (scroll naar beneden voor meer info). Ook deelt de fruitservice in dit artikel tips: met deze tips haal je het beste uit je workouts!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
16 april 2018

Als je actief sport is het belangrijk dat je hier je voeding op aanpast. Zo veel mogelijk gezond en gevarieerd eten zorgt voor een sterker lichaam, wat ook je sportprestaties verbetert. Ook kunnen bepaalde soorten voeding helpen bij het verlichten of voorkomen van spierpijn. Wij verzamelden tips over sport en voeding.

1. Sporten op een lege maag?

Zorg er ten eerste voor dat je voor je workout nog wat voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit helpt je niet alleen om beter te trainen, maar zo houd je de training ook langer vol. Sporten op een lege maag is niet fijn en zo heb je ook minder kracht. Dat is zonde, want dan kun je dus niet alles geven tijdens je training. Het beste is om ongeveer een uur voordat je gaat sporten nog een stuk fruit te eten. Hier zit namelijk veel energie in, wat je wel kunt gebruiken bij je workout! Een banaan, een stuk mango of wat druiven worden snel verteerd en zorgen voor extra energie. Ook watermeloen is een goede vrucht om te eten voor je workout, hierin zit namelijk veel kalium en vitamine B6. Deze voedingsstoffen helpen bij het voorkomen van spierpijn.

2. De maaltijd na je training

Na je training kun je een maaltijd eten die gevuld is met koolhydraten en eiwitten. De koolhydraten zorgen ervoor dat je energievoorraad weer wordt aangevuld. De eiwitten kunnen je spierpijn voorkomen of verlichten, doordat ze zorgen voor het herstel en de opbouw van je spieren.

3. Antioxidanten in fruit

Tijdens het sporten worden er vrije radicalen geproduceerd door de verbranding van eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit kan schade aanrichten in je lichaam en om dit te voorkomen is het belangrijk dat je genoeg antioxidanten binnenkrijgt. Eigenlijk bevatten alle soorten fruit antioxidanten, maar er zijn wel een aantal fruitsoorten die hierin uitblinken. De meeste antioxidanten vind je in rood en paars fruit, zoals kersen en druiven, granaatappel, maar ook in citrusvruchten en kiwi’s. Ook avocado’s bevatten veel antioxidanten en daarnaast gezonde vetten.

4. Kokoswater na het sporten

Kokoswater is een heerlijke dorstlesser, bevat weinig calorieën en is gezond om te drinken. Ook na het sporten is dit erg goed voor je! Met kokoswater kun je namelijk je vitaminen- en mineralenverlies aanvullen.Geschreven door: Fruit.nl

Deel dit artikel