• 1000+ workouts
 • Voor iedere sporter
 • Fitchannel Community
Sugar, Sugar, Sugar!!
Voeding

Sugar, Sugar, Sugar!!

We weten het allemaal: te veel suiker is slecht voor ons. Toch krijgen we ongemerkt heel veel suiker binnen. Een teveel aan suiker is verslavend en kan onder andere vermoeidheid, overgewicht, een opgeblazen gevoel en een slecht gebit veroorzaken. Waar je ook gaat of staat, overal word je geconfronteerd met suikerrijke producten. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je lekker eet zonder een overvloed aan suiker binnen te krijgen? Om de week goed te beginnen, geven we je hierbij een paar tips om dit te voorkomen:

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
08 juli 2018
 1. Lees de etiketten:

  Vaak kijken we alleen naar de voorkant van een verpakking, terwijl juist op de achterkant de waardevolle informatie staat. Lees de etiketten en vergelijk verschillende verpakkingen. Zo kies je de beste optie met de minste suikers!

 1. Kies de beste optie:

  De zomer is vol op gang en de temperatuur stijgt! De drang naar een koude snack wordt bij elke zonnestraal groter. Natuurlijk wil je hiervan genieten, voor je het weet is het weer voorbij. Kies terwijl jij geniet echter wel voor de beste optie. Heb je behoefte aan een zoete frisse snack? Laat het softijs en de roomijsbolletjes even links liggen en kies voor vers fruit zoals frisse ananas stukjes of (water)meloen. Heb je meer tijd? Maak dan zelf je ijsjes door fruit te pureren of te mixen met yoghurt en in te vriezen.

 1. Maak het zelf:

  De supermarkten liggen vol met kant en klare sauzen en dressings om het ons zo makkelijk mogelijk te maken, maar kies niet altijd gemak boven gezond. Zonder dat je er bewust van bent zitten deze sauzen en dressings namelijk vol met toegevoegde suikers. Terwijl een lekkere dressing of saus zo gemaakt is. Voeg bijvoorbeeld Griekse yoghurt, 1tl kaneel en een 1tl komijn samen en meng dit met een beetje water, zo heb je een gezonde dressing in een handomdraai!

 1. Wat er niet is kun je niet eten:

  Hier is natuurlijk weinig uitleg bij nodig. Om er thuis voor te zorgen dat je niet in de verleiding komt om onnodige suikers binnen te krijgen is de makkelijkste oplossing: Laat het in de schappen van de supermarkt liggen.

 1. Snaaidrang:

  We kennen het allemaal, het snaaimoment! Je verveelt je, het is het einde van de dag, je krijgt een beetje trek. Maar pak voor je direct de snoep pot in duikt eerst een gezond alternatief: denk bijvoorbeeld aan wortels of een klein beetje yoghurt. Je zult zien dat je hierna minder drang hebt om alsnog die zak drop leeg te eten.

 1. Onderweg:

  Op bijna elk groot station komt de geur van zoetigheid en snelle happen je bij toegang al tegemoet. Bij tankstations is er vaak geen gezonde snack te vinden en een rommelende buik onderweg is natuurlijk geen pretje. Zorg er daarom altijd voor dat je iets meeneemt van huis. Een stuk fruit, noten, gesneden groeten of een haverreep zijn makkelijk mee te nemen en stillen de trek onderweg. Zo kun jij de verleiding van ijsjes, donuts, en al het andere lekkers onderweg makkelijk(er) weerstaan!
Deel dit artikel