• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Sneller afvallen met natuurlijke vetverbranders
Voeding

Sneller afvallen met natuurlijke vetverbranders

Wil je op een gezonde en snellere manier afvallen? Laat moeder natuur je dan een handje helpen. Er zijn namelijk verschillende natuurlijke voedingsstoffen die de vetverbranding stimuleren. Maak nu kennis met de beste natuurlijke vetverbranders!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
14 oktober 2021

Wat zijn natuurlijke vetverbranders

Met natuurlijke vetverbranders bedoelen we natuurlijke voedingsmiddelen die een gunstige invloed hebben op je stofwisseling. Ze zorgen bijvoorbeeld dat je extra snel vet verbrandt, of voorkomen dat vet wordt opgeslagen. Een groot voordeel van deze producten is dat ze geen chemische toevoegingen bevatten.

Natuurlijke vetverbranders kunnen je écht helpen om sneller af te vallen, maar zijn geen wondermiddel. Om af te vallen moet je namelijk minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Meer bewegen en minder calorieën zijn daarom de basis voor elk succesvol dieet. Naast natuurlijke vetverbranders is het daarom slim om voedingsstoffen te kiezen die je hongergevoel verminderen en langdurig energie leveren. Voorbeelden hiervan zijn volkorenproducten, eieren en producten met gezonde vetten, waaronder avocado’s en vette vis.

Ontdek onze 5 favoriete natuurlijke vetverbranders

Onze favoriete natuurlijke vetverbranders zijn producten die je makkelijk in je dagelijkse voedingspatroon kunt opnemen, goedkoop zijn en overal verkrijgbaar zijn. Dit geldt zeker voor de volgende 5 producten:

  • Koffie

  • Groene thee

  • Andijvie

  • Rucola

  • Chilipepers

Koffie: afvallen met cafeïne

De cafeïne in koffie stimuleert je metabolisme (stofwisseling), waardoor je sneller vet verbrandt. Uit onderzoek blijkt verder dat cafeïne je lichaam stimuleert om vet als brandstof te verbranden. Daarnaast geeft cafeïne je meer energie om te bewegen. Hierdoor kun je ook weer meer calorieën verbranden. Cafeïne zit overigens niet uitsluitend in koffie, maar is ook te vinden in thee.

Groene thee en afvallen: hoe zit dat?

Dat groene thee kan helpen bij afvallen is vrij bekend. Hoe dat precies zit, is alleen minder bekend. Groene thee wordt net als ‘gewone’ thee gemaakt van de bladeren van de theeplant. Omdat de bladeren niet gefermenteerd worden, behoudt groene thee een hogere concentratie aan natuurlijke polyfenolen. Een aantal van deze polyfenolen verlaagt je cholesterol en versnelt de verbranding van vetten. Dit geldt met name voor de polyfenol epigallocatechinegallaat.

Het mooie van groene thee is dat er ook nog eens behoorlijk wat cafeïne in zit. Cafeïne en epigallocatechinegallaat vullen elkaar zo goed aan, dat er een uniek proces ontstaat dat thermogenese heet. In dit proces verbrandt je lichaam extra calorieën om warmte te produceren.

Andijvie: verbrand vet met vitamine K

Andijvie bevat grote hoeveelheden vitamine K. Deze vitamine stimuleert de opname van voedingsstoffen en remt de opname van vetten. Daarnaast reguleert andijvie de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder last hebt van plotselinge snackbuien.

Rucola: de sla die je spieren aan het werk zet

Rucola bevat het stofje kaempferol. Deze flavonoïde maakt van rucola een natuurlijke vetverbrander. Kaempferol zet het metabolisme van spiercellen aan het werk. Hierdoor gaan ze meer energie en zuurstof verbruiken, met als resultaat dat je sneller vet verliest. Ook kappertjes, boontjes en Chinese kool bevatten overigens kaempferol.

Cayennepeper: afvallen door pittig eten

Chilipepers en andere hete pepers, zoals cayennepeper, zijn rijk aan capsaïcine. Dit stofje geeft je metabolisme en je vetstofwisseling een boost. Waarschijnlijk gaat je lichaam meer calorieën verbranden, doordat het zich aanpast aan de hitte die een hete peper afgeeft. Dit proces wordt door voeding geïnduceerde thermogenese wordt genoemd.

Afvallen met Fitchannel

Een gezond voedingspatroon en veel bewegen zijn zoals gezegd de basis van gezond afvallen. Fitchannel helpt je hierbij met vele inspirerende gerechten, waarin bovenstaande vetverbranders ook zeker terugkomen. Daarnaast kun je via ons online platform meedoen aan talloze uitdagende workouts van toptrainers. Probeer Fitchannel nu!

Deel dit artikel