• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Seizoensgroenten en fruit voor in de lente
Voeding

Seizoensgroenten en fruit voor in de lente

Terwijl de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, is dit het perfecte moment om jezelf te omringen met de verse smaken en kleuren van het seizoen. Groenten en fruit die in de lente bloeien, brengen niet alleen een explosie van smaak, maar ook een overvloed aan voedingsstoffen die je lichaam helpen. En wat is een betere manier om van deze voordelen te profiteren dan door ze te combineren met thuissporten? Wij raden jou graag de vijf onderstaande lentegroenten en fruit aan!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
13 april 2024

Seizoensgroenten en fruit voor de lente

Voor de vijf onderstaande vijf seizoensgroenten en fruit beschrijven wij naast alle voedingsstoffen ook een passend recept. Hierdoor heb jij gelijk een heerlijk seizoensrecept en weet je ook nog is welke voedingsstoffen jij binnenkrijgt!


1. Asperges

Met hun knapperige textuur en unieke smaak zijn asperges een lentegroente waar je niet omheen kunt. Deze groene stengels zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol voedingsstoffen. Asperges zijn een uitstekende bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, waaronder vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur, ijzer en kalium. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en zijn ze rijk aan vezels, wat ze tot een uitstekende keuze maakt voor een gezond dieet.

Recept: Verse taglierini & gestoomde asperges

Gemakkelijk te maken en binnen 25 minuten jouw avondeten op tafel? Dan moet je de verse taglierini en gestoomde asperges hebben!

Check het gehele recept hier!


2. Spinazie

Deze donkergroene bladgroente is een ware krachtpatser als het gaat om voedingsstoffen. Spinazie zit boordevol ijzer, calcium, vitamine C en vitamine K, en bevat ook antioxidanten zoals bètacaroteen en luteïne. Het regelmatig consumeren van spinazie kan helpen bij het versterken van botten, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Recept: (Good) Morning Wrap

Probeer eens onze Morning Wrap voor een goede start van jouw dag. Binnen 10 minuten te bereiden en meteen een berg aan voedingsstoffen binnen.

Check het gehele recept met bereidingswijze hier!


3. Aardbeien

Sappig, zoet en boordevol vitamine C, aardbeien zijn het perfecte zomerfruit. Naast vitamine C bevatten aardbeien ook vitamine K, foliumzuur, kalium en antioxidanten zoals anthocyanen en ellaginezuur. Deze heerlijke vruchten kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de hartgezondheid en het bevorderen van een gezonde huid.

Recept: Havermout, kwark & aardbeien

Sluit de dag af met een welverdiend toetje, en ook nog eens binnen 5 minuten klaar!

Benieuwd hoe jij dit met een oogwenk klaarmaakt, check dan de bereidingswijze hier!


4. Rabarber

Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij lentegroenten, is rabarber eigenlijk een van de eerste groenten die in het voorjaar geoogst wordt. Deze knapperige stengels hebben een unieke smaak die zowel zoet als zuur is, en ze zijn uiterst veelzijdig in de keuken. Rabarber is een goede bron van vitamine K, calcium en antioxidanten, en kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het versterken van botten en tanden.

Recept: Rabarbercompote met aardbeien

Een heerlijke compote voor de warme lentedagen. En dan ook nog eens met aardbeien, echt lentefruit!

Check het gehele recept via het Voedingscentrum!


5. Radijsjes

Deze pittige kleine knollen zijn perfect voor het toevoegen van een beetje pit aan je gerechten. Ze zijn laag in calorieën maar rijk aan vezels, vitamine C, kalium en antioxidanten. Radijsjes kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Recept: Perensalade met radijsjes

Een lichtje maaltijd, lekker fris en ook nog gezond! Met de perensalade tover jij binnen enkele minuten een heerlijke maaltijd op tafel.

Benieuwd naar het recept, bekijk deze dan hier.


Voordat je de keuken induikt

We hebben een aantal heerlijke groenten en fruit besproken, die in de lente bloeien, samen met hun voedingsvoordelen en recepten.

Wil jij nou nog meer recepten ontdekken, neem dan een kijkje tussen onze duizenden recepten. Niet alleen boordevol variatie, maar ook vol voedingsstoffen voor een gezonde levensstijl.

Deel dit artikel