• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Relationship gains vs. Sixpack
Algemeen

Relationship gains vs. Sixpack

Jacinta is 'your typical Jojo'; fitgirl, fatgirl en alles wat daar tussenin zit. Van strenge diëten en extreem veel sporten, tot helemaal niet sporten en extreem lekker eten – ze heeft het allemaal uitgeprobeerd. Nu ze haar werk- en privéleven op de rit heeft, wil ze de fitste én gelukkigste versie van zichzelf worden. Voor Fitchannel.com schrijft ze wekelijks over haar zoektocht naar Balans.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
18 april 2018

Toen ik mijn vriend leerde kennen (iets meer dan een jaartje geleden), was ik op m’n fitst. Ik was zelfs personal trainer, sterker nog.. zijn personal trainer. Ik had op dat moment naast werk niet heel veel om handen dus ik stortte me volledig op mijn gymleven. Ik hoefde geen rekening te houden met wat ik at, ik hoefde geen rekening te houden met hoe laat ik thuiskwam en als ik thuiskwam was er niemand (behalve m’n hond en twee katten), dus ik spendeerde eigenlijk elke avond in de gym, twee uur trainen, zwemmen, sauna - ik had een heel programma. Als ik thuiskwam at ik even snel iets lichts en dan dook ik m’n bed in. Ik kwam dus niet echt vaak in de verleiding om 'slecht' te eten. M'n vriend z’n hele leven draaide om boksen, van wedstrijdvoorbereiding naar wedstrijdvoorbereiding. Dat brengt natuurlijk super veel discipline en opofferingen met zich mee.

Van sportavondjes naar movienights
Vanuit ons werk als trainers besloten we samen een pop-up gym op te zetten, we werden zakenpartners. Al snel werd het iets té gezellig en minder zakelijk. Toen Gi (zo heet die knapperd) een blessure opliep waardoor hij even helemaal niks kon, en ik voor hem zorgde, groeiden we nog dichter naar elkaar toe. Hij kon voor het eerst in jaren niet boksen, en ik was inmiddels zoveel les aan het geven dat ik zelf totaal geen zin meer had om te trainen. Als klap op de vuurpijl werden we hartstikke verliefd. Dit zorgde ervoor dat prioriteiten veranderden. Onze missie om fit te zijn werd ingeruild voor een missie om de beste burger van Amsterdam te vinden. Avonden in de gym werden movienights met vooral veel lekkers erbij en ga zo maar door. We waren gewoon aan het genieten, heerlijk! Maar een paar maanden later keek ik in de spiegel en zag ik love handles in plaats van een sixpack.

Relatiekilootjes
Het gebeurt vaak, relatiekilootjes. Als je verliefd wordt, heb je nou eenmaal andere dingen aan je hoofd en dat is ook helemaal prima. Maar als je van plan bent om samen je leven op te bouwen, dan kan je niet forever zo doorgaan, want dan ga je van #fitcouple naar #fatcouple. Je kan elkaar natuurlijk ook gebruiken als motivatie. Gi is altijd super supportive als ik weer eens aan een nieuw dieet begin, hij doet zelfs met me mee. Alleen is hij helaas ook super supportive bij het maken van minder verantwoorde keuzes (je weet wel die fat keuzes van m’n vorige blog). We hebben nu afgesproken om een middenweg te vinden.

Dat betekent: om de dag koken en als we niet koken, halen we bijvoorbeeld een Pokébowl of een andere gezonde maaltijd. Zelfs als je geen tijd of zin hebt om te koken zijn er opties. Al moet ik zeggen dat ik steeds meer plezier begin te krijgen in koken, omdat ik er nu naast mezelf iemand anders blij mee maak. Ik ben dan ook superblij met de makkelijke recepten van Fitchannel.com, er staan zelfs verantwoorde burgers op (Hallelujah)! In het weekend zijn we wat makkelijker, maar maken we het ook niet meer TE bont. Eén keer in de week burgers and fries kan prima. Dat deed ik zelfs tijdens dat super strenge dieet. Maar burgers en friet gevolgd door een snackavond op de bank is gewoon niet nodig. Als je niet oplet, werk je makkelijk in een avondje 3000 calorieën weg. Train dat er maar weer eens af. Het helpt echt om dit samen te doen want als hij naast me zou zitten snoepen dan zou ik meteen voor de bijl gaan, hou dus rekening met elkaar.

Samen sporten
Qua sport kan je ook veel aan elkaar hebben, hoe gezellig is het om samen te trainen? Oke, niet altijd.. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Gi soms haat tijdens het trainen, omdat hij me zware oefeningen laat doen en ik het niet kan uitstaan als hij zegt als ik iets fout doe. Maaaaar, over het algemeen is het super leuk ;) Nu het weer een beetje meewerkt hebben we het joggen in de ochtend weer opgepakt. Vijfenveertig minuten joggen op lage hartslag voor het ontbijt werkt echt super effectief als je wilt afvallen. Omdat je op lage hartslag traint, kan je ook nog eens een goed gesprek voeren. Oh en heel belangrijk.. onze luie mopshond kan het bijhouden. ‘s Ochtends trainen werkt voor mij sowieso heel goed omdat ik dan direct m’n dag met een goede mindset begin. Of je nou om 7 uur opstaat of om 8 uur, het is toch altijd te vroeg #notamorningperson. Als ik m’n dag niet volgens plan begin, bijvoorbeeld wanneer ik gehaast de deur uit ga en geen tijd heb voor ontbijt, dan ben ik veel eerder geneigd om even snel een ongezonde ontbijtreep te eten. Op werk heb ik namelijk geen tijd en zin om echt een voedzaam ontbijtje te maken. Met als gevolg dat ik rond 11 uur weer trek krijg en nog wat snels naar binnen werk. De drempel om dan ook met lunch wat minder streng te zijn is dan een stuk lager als wanneer ik begin met een bewust ontbijtje zoals havermout met wat fruit.

Omdat je je tijd moet delen als je samen bent, kan het een uitdaging zijn om aan al je trainingen te komen. Maar alle beetjes helpen! Ik ga tegenwoordig bijvoorbeeld op de fiets naar werk en pak de trap in plaats van de lift. Het zal me misschien geen sixpack opleveren maar than again… is it even worth it? Ik merk dat ik steeds minder behoefte heb aan een loeistrak lijf. Ik werd vroeger echt gek als ik twee kilo aankwam en vond mezelf dan dik. Terwijl ik er nu direct voor zou tekenen, als ik de foto's terugzie! Het lijkt wel alsof het destijds nooit goed genoeg was en dat kan ervoor zorgen dat een doel een obsessie wordt. Ik zie nu in dat er meer is dan alleen trainen en als dat ervoor zorgt dat ik iets minder strak ben, prima. Ik wil wel lekker in m’n vel zitten en dat gaat gelukkig de goede kant op. Het feit dat ik m’n Number 1 fan heb die elke dag zegt dat ik mooi ben.. maakt het allemaal iets minder erg :-)

Jacinta is Social Media Creative voor DFFRNT Media. Volg haar ook op Instagram: @jacintamayora

Deel dit artikel