Recept: Zuchinni oats met havermelk

Voeding 10 januari 2020

Recept: Zuchinni oats met havermelk

Van groenten in je ontbijt krijg je geen spijt! YES! Helaas krijgt de gemiddelde Nederlander te weinig groenten binnen, vaak omdat er alleen groenten wordt gegeten bij het avondeten. Tegenwoordig zien we ook al veel snackgroenten voorbij komen, maar wat dacht je van groenten in je ontbijt? Zoals bij deze zuchinni oats!

Courgette is neutraal van smaak, waardoor je het eigenlijk niet proeft, maar je wel meer volume geeft aan je ontbijt + je zorgt voor die extra dosis groenten! Ga jij het proberen?

Het recept voor zucchini oats

Voor 1 persoon

Wat heb je nodig?

- 35 gram oats
- 100 gram geraspte courgette
- +/- 125-150 ml (amandel)melk
- 30 gram proteïnepoeder
- 1 tl chiazaad
- 1 tl lijnzaad
- 1 el magere kwark
- Handje blauwe bessen
- Top af met granaatappelpitjes, hennepzaad & pistachenootjes

Hoe maak je de zuchinni oats?

1. Doe de oats, geraspte courgette, melk, chia- en lijnzaad in een pannetje.Verwarm en roer goed door.
2. Wanneer het geheel dikker wordt en begint te bubbelen voeg je de proteïnepoeder toe. Roer nogmaals goed door.
3. Haal de pan van het vuur, doe het in het ontbijtschaaltje en garneer met een eetlepel magere kwark, handje blauwe bessen en granaatappel pitjes, hennepzaad & pistachenootjes naar wens.

Image 191216 120121
Bobbie Diëtist

Hi ik ben Bobbie! Diëtist, orthomoleculair therapeut, personal trainster en indoor/outdoor trainster. Ik heb een passie voor gezondheid, voeding, eten dus ;-), sport en het leven. Ik ben van mening dat een juiste balans en combinatie van factoren die jou gelukkig maken ervoor zorgen dat jij een leven leidt dat zo SOUPEL mogelijk verloopt, het leven waar jij gelukkig van wordt!