• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Positieve doelen voor een positief resultaat
Leefstijl

Positieve doelen voor een positief resultaat

Wil jij jouw doelen echt halen deze keer? Volg deze tips en doelen halen wordt niet alleen makkelijk, maar ook leuk!

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
19 mei 2021

Tip 1: Stel een positief doel op

Het is weer zover, het roer gaat om en het gezonde leven gaat weer beginnen. Tijd om 10 kilo af te vallen, geen koekjes meer eten en de alcohol te laten staan. Zien jouw doelen er ook zo uit? Dan is er een kans dat je dit niet hebt kunnen volhouden. Dingen doen die niet mogen, dat zit in de menselijke natuur. Denk bijvoorbeeld eens niet aan een roze olifant. Of probeer niet je neus aan te raken met je ogen dicht. Moeilijk, hé?

Jezelf weerhouden van dingen die je gelukkig maken, maakt de weg naar jouw doel alleen maar lastiger. Stel eens een paar positieve doelen op, waar je naar uitkijkt en graag aan wilt werken, zoals:

  • Ik wil weer in mijn favoriete spijkerbroek passen.
  • Ik wil mijn kind/partner/hond kunnen optillen.
  • Ik wil me goed voelen in een korte broek.
  • Ik wil tikkertje kunnen spelen met mijn kleinkinderen.


Schrijf je doelen op. Hang ze op de koelkast, leg ze op je nachtkastje, rol ze in je yogamatje, ergens waar je er steeds aan herinnerd wordt, waar je het voor doet. Zet ‘m op!

Tip 2: Maak een concreet stappenplan

  • Om mijn kind op te kunnen tillen, ga ik mijn arm- en buikspieren versterken. Daarom ga ik elke week 2x Fit met Mark volgen en elke ochtend 5 push ups en 5 sit ups doen.
  • Om mijn conditie te vergroten ga ik elke dag 20 minuutjes wandelen en 2x in de week cardioboksen met Remy. Vind ik de workouts niet meer zo leuk of niet uitdagend genoeg? Dan probeer ik direct een nieuw programma, zoals Fiesta Fit of schroef ik het niveau omhoog!
  • Ik neem de tijd om gewicht te verliezen, omdat ik niet wil jojoën. Ik ga 6 dagen in de week gezond eten en mag op zondag cheaten (en ga daar lekker van genieten). Ik laat mijn kinderen meehelpen met koken zodat zij de nieuwe, gezonde gerechten ook lekker vinden. Daarnaast 2x in de week lekker bewegen met Fiesta Fit en op de fiets naar mijn werk (tenzij het écht heel hard regent).


Wil je meer tips over het opstellen van een stappenplan? Lees dan deze blog over de doelenladder.

Tip 3: Daag jezelf uit, maar blijf realistisch

Wil jij de weg naar jouw doel leuker maken? Daag jezelf dan voldoende uit. Is het te makkelijk, dan ga je je snel vervelen. Maar het is nog belangrijker om realistisch te blijven. 10 kilo afvallen in een week, van beginner tot topsporter in 10 dagen of streven naar het lichaam dat je had voordat je twee kinderen kreeg? Sommige doelen zijn te hoog gegrepen. Als je ze niet haalt, kan dat enorm demotiverend werken, terwijl je waarschijnlijk al een heel eind bent gekomen.

Geloof in jezelf en ga voor een positieve weg naar een positief resultaat. Samen met Fitchannel is jouw doel dichterbij dan ooit!

Deel dit artikel