• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Beklim stap voor stap jouw eigen ladder
Leefstijl

Beklim stap voor stap jouw eigen ladder

We hebben allemaal dromen en doelen, realistisch of met een dikke klodder fantasie. Hoe mooi zou het zijn als wij alle dromen kunnen laten uitkomen en al onze doelen moeiteloos behalen? Geweldig toch?!

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
08 april 2021

Haast met je doelen behalen?

Ik hoor je al denken: ‘Ja, liever gister dan morgen’. Dat gevoel kennen wij allemaal. Helaas werkt de realiteit net iets anders en is het behalen van een doel vaak harder werken dan je gedacht had. De handdoek in de ring gooien is vaak best wel verleidelijk.

Dit willen wij graag voorkomen, daarom is het belangrijk om realistisch naar het doel te kijken en deze op te knippen in kleine tussen doelen. Om dit praktisch te maken hebben wij een mooie visualisatie hiervoor: Een ladder, en wel jouw doelenladder!

"Leuk zo’n ladder, maar wat moet ik hiermee?".

Deze ladder gaan wij gebruiken om jouw einddoel te bereiken.

Wat ga jij doen?

  1. Teken een ladder met 5 tredes
  2. Schrijf op de vijfde trede wat jij wil bereiken, dit mag zo groot zijn als jij wil.
  3. Ga helemaal terug naar de bodem en beschrijf waar jij NU staat.
  4. Dan ga je een paar stappen omhoog naar de stap onder het einddoel, beschrijf hier wat de laatste stap is voor jij het doel bereikt hebt.
  5. Op deze manier ga je verder terug naar beneden, tot je de bodem bereikt hebt. Elke stap van de top naar beneden verklein je het doel. Uiteindelijk kom je bij de bodem, waar jij op dit moment bent.
  6. Jouw doelenladder is geboren! Je hebt zelf een duidelijk stappenplan gemaakt om tree voor tree duidelijk te maken wat jij moet doen om dichterbij jouw doel te komen en deze te halen.

Dit maakt het behapbaar en duidelijk. En dat niet alleen! Bij elke trede mag jij weer trots zijn dat je een stap dichter bij jouw doel bent.

Zie je wel! Jij kan dit!

Deel dit artikel