• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Hoe begin jij 2019?
Leefstijl

Hoe begin jij 2019?

Het is bijna zover! Oud en Nieuw, 2019.. een schone lei. Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Heb je goede voornemens of is dat niks voor jou? Het is bijna een cliché om 2019 te zien als een goed moment om jezelf weer even of scherp te zetten, want waarom heb je daar die dag voor nodig. Aan de andere kant, waarom ook niet? Het is best goed om 1 keer per jaar eens even kritisch naar jezelf te kijken, terug te blikken en te bedenken wat je het komende jaar anders zou willen doen of misschien juist wel hetzelfde. Wij helpen je graag een handje want met een paar simpele vragen kun jij een goede evaluatie maken van 2018 en meteen 2019 goed starten!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
30 december 2018

Wat is het eerste dat in je opkomt als je terug denkt aan 2018?
Is er veel veranderd? Was het een heftig jaar? Of was het mischien wel juist een jaar waarin alles op z'n plek viel? Probeer niet teveel na te denken over je antwoord maar af te gaan op je gevoel. Wat is het eerste dat in je hoofd komt?

Waar ben je trots op?
Voor de een kan dit een achievement zijn, voor de ander is dit misschien juist wel iets dat je eindelijk hebt kunnen loslaten. Wellicht heb je jezelf leren accepteren of ben je onvoorwaardelijk van jezelf gaan houden. Sta hier even bij stil want vaak ligt de focus op wat je allemaal anders zou willen doen. Vergeet niet wat je allemaal overwonnen hebt, bereikt hebt, voor een ander betekend hebt. Wees trots!

Wat had beter gekund?
Het is ook goed om eerlijk en kritisch te zijn tegen jezelf. Ga jezelf niet volledig afbranden, van negativiteit wordt niemand beter. Maar als je bijvoorbeeld vindt dat je best wat meer aan jezelf had kunnen werken, jezelf meer op nr 1 had moeten zetten of misschien bepaalde knopen had kunnen doorhakken waar je nog niet toe bent gekomen, neem hier dan ook even de tijd voor. Waarom heb je dit niet gedaan? En belangrijker nog, wat heb je ervoor nodig om het dit jaar wel te kunnen?

Wat zijn je doelen voor 2019?
Probeer je doelen duidelijk in kaart te brengen, je kunt hiervoor deze opdracht gebruiken uit onze MOVEmber challenge.

Plan de campagne!
Het is bewezen dat je je beter aan een planning houdt, als je deze van tevoren duidelijk in kaart brengt en opschrijft. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze gratis weekplanner. We schreven er al eens een blog over.

Be prepared! Wat heb je nodig om je aan je plan de campagne te kunnen houden?
Als je je voorneemt om bijvoorbeeld gezonder te eten, zorg dan dat je lekkere gezonde boodschappen in huis haalt zodat je je ontbijt al meteen goed kunt starten. Wil je meer sporten? Zorg dat je alvast een programma uitkiest welke je wilt volgen bij Fitchannel.com. Misschien wil je wel verschillende programma's combineren? Maandag Afvallen met Carlos, woensdag Fit & Slank met yoga en vrijdag lekker Cardio Boksen met Remy bijvoorbeeld. Wil je ook buiten de deur sporten zorg dan voor goede hardloop schoenen, een abonnement bij een fijne sportschool of zoek bijvoorbeeld een lekker zwembad uit om baantjes te trekken. Een goede voorbereiding is het halve werk, het kan soms best lastig zijn om je aan je voornemens te houden dus zorg ervoor dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt want "Those who fail to prepare, prepare to fail".

Ready, set, go!
Je bent nu in principe helemaal ready voor 2019 maar we willen je toch nog even 1 ding op het hart drukken. Wees niet te streng voor jezelf en zorg dat je aan jezelf werkt uit liefde. Straf jezelf niet met een dieet, gun jezelf gezond eten om je lichaam te voeden. Ontzeg jezelf geen “slecht” eten, wees bewust van wat je eet en geniet er extra van als je wel een keer een stukje chocola eet. Baal niet van een slechte conditie, ga lekker aan de slag om fitter, sterker en gezonder te worden. Focus niet op de weg die je nog moet afleggen, wees trots op elke workout die je hebt gedaan. Elke workout brengt je namelijk een stapje dichter bij jouw doel.

Wij kijken er enorm naar uit om je in 2019 weer te mogen motiveren, stimuleren en helpen bij het afleggen van de weg naar de beste versie van jezelf.
Onthoud dat je er niet alleen voor staat, je kunt altijd bij ons terecht met vragen of als je het even niet meer ziet zitten.

Deel dit artikel