• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Start jij je week goed met onze Weekplanner/tracker?
Leefstijl

Start jij je week goed met onze Weekplanner/tracker?

Vliegt jouw week ook zo snel voorbij? Je neemt je voor om 3 keer in de week te sporten, maar toch komt het er niet van.. Je wilt gezonder eten, maar besluit maar weer die snelle romige pasta te maken. Of je bestelt een pizza omdat je te moe bent om boodschappen te doen. Herkenbaar? Probeer dan eens stil te staan bij wat je de komende week wilt bereiken, wat zijn je doelen, hoe ga je deze behalen en erg belangrijk: wat is hiervoor nodig? Het is bewezen dat je je beter aan een planning houdt, als je deze van tevoren duidelijk in kaart brengt en opschrijft. We hebben daarom een steuntje in de rug voor je gemaakt, zodat je elke week met een duidelijk overzicht kunt beginnen. Met de Fitchannel.com weekplanner/tracker kun je gemakkelijk alle taken, doelen en me time momenten plannen en tracken. Dus print hem uit en zorg dat ie in het zicht hangt!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
23 september 2018

Hoe werkt het?

Stap 1:
Je begint met het invullen van jouw weekdoelen in het linker blok. Hoe vaak wil je bewegen? Wat zijn jouw voornemens op het gebied van voeding? En hoe zorg je ervoor dat jouw leven in balans is? Bewust tijd voor jezelf inplannen is namelijk ontzettend belangrijk in een hectisch leven waarbij je vaak “geleefd” wordt.

Stap 2:
Wanneer je je doelen hebt vastgesteld, ga je in de blokken ernaast de doelen per onderwerp specificeren. Drie keer sporten is een goed voornemen, maar wanneer ga je dit doen en wat ga je precies doen? Wees zo specifiek mogelijk! In het bijgesloten voorbeeld zie je hoe deze uitgewerkte doelen eruit zouden kunnen zien.

Stap 3:
Kleur aan de hand van jouw behaalde doelen de balletjes in. Elke keer als je gesport hebt kleur je een balletje roze, heb je een goede dag gehad qua voeding? Balletje kleuren! Wij hebben drie kleuren voor je vastgesteld, maar mocht jij andere activiteiten willen tracken, dan kun je deze invullen bij de onderste drie lege balletjes.

Evaluatie
Je hebt nu alles visueel gemaakt door middel van kleurtjes en kunt hiermee in één oogopslag zien of jij jouw weekdoelen behaald hebt en of jouw week in balans was. In het bijgesloten voorbeeld zie je bijvoorbeeld dat vrijdag niet helemaal volgens planning ging. Geen Vega Kapsalon en ook sporten met Fitchannel is er niet van gekomen. Zulke dagen horen erbij, de vraag is: Hoe ga je hiermee om? Laat je jouw doelen voor het weekend ook vallen omdat het toch al verpest is? Of compenseer je de training en pak je de draad gewoon weer op? In dit geval is de training zaterdag ingehaald zodat er in totaal tóch vier beweging balletjes ingekleurd konden worden. Hoe jij je week wilt indelen is natuurlijk geheel aan jou, maar wij willen je graag helpen om dit meer bewust te doen.

Succes met het behalen van jouw weekdoelen!
Vergeet aan het eind van de week niet te evalueren hoe het is gegaan. Wat ging er goed? Wat had beter gekund? En wat voor cijfer geef je deze week? Neem dit mee in je planning van de week erop, zo blijf je jezelf verbeteren.


DOWNLOAD HIER

De ingevulde weekplanner/tracker dient als voorbeeld, met de lege versie kun je zelf aan de slag!
Je vindt de weekplanner/tracker ook in de eerste periode van elk programma.

Deel dit artikel