• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Het belang van een sportroutine (en tips om er één te maken)
Beweging

Het belang van een sportroutine (en tips om er één te maken)

De scholen zijn weer begonnen en daarmee ook het gewone leven. De maand september is voor veel mensen dan ook de maand waar dagelijkse routines weer worden opgepakt. Maar hoe zit het met je fit- en gezondheid?

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
19 september 2022

Zomervakantie en sporten: een goed duo!

De zomer is voor veel mensen niet alleen een vakantietijd, maar ook een onderbreking van de sportroutine. En dat is jammer! Sporten geeft je namelijk niet alleen een lichamelijke boost, maar draagt ook bij aan een goed slaappatroon, verhoogde concentratie en zorgt ervoor dat je beter om kan gaan met (vakantie)stress.

Verslappende spieren

Wanneer de trainingsprikkels minder worden past het lichaam zich aan. Er is een gezegde dat luidt: Conditie komt te voet en gaat te paard. Ook met spierkracht is dit het geval. Als we spieren niet blijven aanspreken zullen ze verslappen en zich aanpassen aan het minimale gebruik dat vereist is voor het (soms wat luie) vakantieleven. En dat is nou net wat we niet willen.

Vind jouw workout flow terug

Met de weekplanner van Fitchannel vergeet je nooit meer een workout. Plan gemakkelijk je workouts in en ontvang van ons een herinnering wanneer het tijd is om te sporten. Begin wel rustig, bijvoorbeeld met twee keer per week, zodat het goed vol te houden is en leuk blijft. Na afloop van je training kun je jouw sportmoment en/of prestaties delen met je vrienden en familie. Maak ze onderdeel van je sportroutine zodat ook zij jou kunnen motiveren!

Matig intensief bewegen

Volgens de beweegrichtlijnen moet iedereen 2,5 uur per week matig intensief bewegen. Dit kun je doen door middel van een wandeling of fietstocht. Daarnaast wordt er geadviseerd om minimaal 2 keer per week een workout te doen die gericht is op het versterken van je spieren. Hierbij kun je denken aan een Full body of Pilates training.

Combineren kun je leren

Het gaat er dus niet om dat je all out gaat, maar dat je een combinatie maakt tussen matig intensief bewegen en spierversterkende workouts. Bij Fitchannel proberen we dit zo gemakkelijk én leuk mogelijk voor je te maken. Volg een programma op het moment dat het jou uitkomt, sport op welke plek je wil en kies uit meer dan 1000 workouts.

En onthoud: consistentie is de sleutel tot succes. In het begin zal het misschien lastig zijn, maar na een tijdje wil je niet meer zonder je sportroutine!

Deel dit artikel