• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Herstel na de griep: 5 stappen om weer te beginnen met sporten
Leefstijl

Herstel na de griep: 5 stappen om weer te beginnen met sporten

Als je enkele dagen of weken niet hebt kunnen sporten vanwege de griep, kan dit een flinke invloed hebben op je conditie en kracht. Het is dan ook belangrijk om de weg naar herstel stap voor stap aan te pakken. Maar hoe pak je dat dan aan? Hieronder hebben we de vijf belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
27 maart 2023

1. Overwin de mentale drempel

Vaak is het je eigen hoofd dat je tegenhoudt om weer te beginnen met sporten na een periode van ziekte. Het is dan ook belangrijk om de mentale drempel te overwinnen en de eerste stap te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een workout in je agenda te zetten, een afspraak te maken met een vriend of vriendin, of door je support team te vertellen dat je weer wilt beginnen.

2. Begin met de helft

Het is verleidelijk om meteen weer voluit te gaan na een periode van ziekte, maar het is belangrijk om rustig aan te beginnen. Begin met 50% van de hoeveelheid, tijd of intensiteit van voor je ziekte en/of blessure. Neem gerust extra pauzes als dat nodig is. Het belangrijkste is dat je weer in beweging bent en dat je het rustig aan opbouwt.

3. Pak je routine weer op

Probeer zo snel mogelijk weer in je oude routine te komen. Plan de workouts weer in op de gebruikelijke tijden of maak weer afspraken met vrienden of de groep waarin je actief was voor de ziekte/blessure. Hoe sneller je de routines weer oppakt, hoe beter.

4. Vergeet niet te rekken en strekken

Naast conditie en kracht is het ook belangrijk om je spieren soepel en lenig te houden. Vergeet niet te rekken en strekken om je spieren en gewrichten mobiel te houden. Dit kan ook helpen om blessures te voorkomen.

5. Zorg voor de juiste voeding

Goede voeding is essentieel voor het herstel van je lichaam en om je spieren weer op te bouwen en sterker te maken. Denk hierbij aan proteïnen, die je spieren kunnen helpen om te herstellen. Ook is vitamine D3 en calcium belangrijk om je botten weer aan te laten sterken. Zorg dus voor een gevarieerd dieet met zuivelproducten, noten, zaden en groene groenten zoals boerenkool.

Veel succes met het herstel en het oppakken van je sportroutine!

Deel dit artikel