• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Gezond eten in december? "Laat maar zitten!"
Voeding

Gezond eten in december? "Laat maar zitten!"

Met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw in één maand lijkt het onmogelijk om zo gezond te eten, dat deze maand nog een succes kan worden. Wat maakt een appeltje uit, als je tijdens de Kerstbrunch hebt gegeten voor tien! Alle gezonde gewoontes kunnen de kast in tot januari. Niets houdt jou nog tegen om alles los te laten, je sportschoenen weg te stoppen en een fles wijn open te trekken. Zit je nu op een doordeweekse avond met een zak chips op schoot deze blog te lezen? Lees dan nog even verder, misschien valt er nog wat te redden.

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
03 december 2021

Ga óók voor gezond

Dat je wordt verleid door lekkere hapjes, koekjes en toetjes is met Kerst niet gek, misschien zelfs onoverkomelijk. Betekent dat dat je ook geen groente en fruit meer hoeft te eten? Natuurlijk niet! Probeer een balans te behouden door ook gezonde dingen te eten, zoals voldoende groente tijdens je avondmaaltijd en een banaan met een glas water voordat je een zak pepernoten opentrekt.

Vind gezonde alternatieven

Van bananenbrood tot havermoutkoekjes, het internet staan vol met lekkere, gezonde alternatieven van jouw favoriete decembersnacks. Kijk eens tussen de Fitchannel recepten en probeer er een paar uit. Door experimenteren met gezonde ingrediënten ontdek je niet alleen nieuwe smaken, je bent vaak langer verzadigd of krijgt meer goede voedingsstoffen binnen. Als je de helft van je dagelijkse behoefte aan groente al in je andere maaltijden en snacks hebt verstopt, scheelt dat weer tijdens je avondmaaltijd!

Fit de feestdagen door met Fitchannel

Wist je dat Fitchannel ook vol staat met recepten en voedingsschema's? Gezond eten kan makkelijk en lekker zijn. Wat dacht je van kwarkpannenkoekjes, groentewafels of bananenbrood? Neem een kijkje op de receptenpagina.

Alles voor jou om fit te blijven
  • 1000+ gevariëerde workouts
  • Voedingsschema's & recepten
  • Coaching via WhatsApp, E-mail & SMS
  • Ondersteuning van de Fitchannel Community

Maak het zelf

Door zelf te bakken en te koken houd je niet alleen meer controle over de hoeveelheid suiker en zout die er in je maaltijd komt, je bent je er ook bewuster van. Als er in koekjesdeeg 200 gram suiker gaat, sta je misschien iets langer stil voor je nog een koekje pakt. Daarnaast zitten er in veel pakjes en zakjes veel meer suikers en zout dan je verwacht of doorhebt, waardoor je onbewust veel meer calorieën binnenkrijgt. Ga je voor een eigengemaakte, verse variant, dan is dit vaak gezonder én lekkerder.

Waar vraagt je lichaam om?

Dat je hersenen zin hebben in een hele zak chips betekent niet dat je maag het daarmee eens is. Probeer dus bewust te eten als je kiest voor ongezond en blijf jezelf afvragen of je echt nog een hand moet nemen of even pauze kunt houden.

Wist je dat je lichaam veel signalen afgeeft over de voedingsstoffen die het tekort komt? Het is voor ons alleen niet altijd duidelijk wat het lichaam bedoeld. Zoals bijvoorbeeld de behoefte aan ijzer, die zich uit door zin in chocola? Lees hier meer!

Succes deze maand en vergeet niet te genieten!

Deel dit artikel