• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Hoe gemotiveerd te blijven na Dry January: Een gids voor gezonde gewoonten
Leefstijl

Hoe gemotiveerd te blijven na Dry January: Een gids voor gezonde gewoonten

Na een maand van vastberadenheid en zelfbeheersing tijdens Dry January, is het begrijpelijk dat je afvraagt hoe je die motivatie kunt vasthouden. In deze blog gaan wij jou helpen om gemotiveerd te blijven, door middel van een aantal tips!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
04 februari 2024

1. Meer variatie!

Na Dry January is het tijd om je horizon te verbreden en nieuwe vormen van bewegen te ontdekken. Of het nu gaat om yoga, boksen, krachttraining of circuit training, er zijn talloze activiteiten om uit te proberen. Plan jouw workout hier!

Probeer daarom eens programma’s die jij nog niet eerder hebt gedaan. Misschien kom jij erachter dat je meer plezier haalt uit bepaalde oefeningen dan je op voorhand dacht.

2. Geniet van gezonde maaltijden

Een gezond dieet is belangrijk om je energiek en gemotiveerd te voelen. Ga eens experimenteren met nieuwe recepten en ingrediënten, om gezonde maaltijden te ontdekken. Vul je bord met een kleurrijke mix van groenten, magere eiwitten en gezonde vetten.

Plan je maaltijden vooruit en bereid gezonde snacks voor. Hierdoor heb je minder verleiding om toch de ongezond te gaan snacken. Deel je kookervaringen en recepten met vrienden en familie, zodat gezond eten een gedeelde inspanning wordt.

Ben je nou op zoek naar inspiratie voor in de keuken? Neem dan een kijkje tussen onze recepten!

3. Een afspraak met jezelf in de agenda

Een date met jezelf! Ga vanaf nu jouw workouts inplannen. Net zoals je andere verplichtingen in je agenda zet, reserveer tijd voor je dagelijkse of wekelijkse trainingssessies. Door je workouts als een afspraak met jezelf te beschouwen, krijg je structuur en heb je een grotere kans dat dit wekelijks tot dagelijks gaat doen.

Kies een vast tijdstip dat past bij je dagelijkse routine en houd je aan dit schema om lichaamsbeweging een vast onderdeel van je levensstijl te maken. Het plannen van je workouts in je agenda geeft niet alleen duidelijkheid, maar ook een gevoel van toewijding aan jezelf en je gezondheid!

4. Gehydrateerd blijven

Hydratatie is wordt vaak onderschat als het gaat om je gezondheid en energieniveau. Na Dry January kun je de gewoonte om veel water te drinken doorzetten. Draag altijd een herbruikbare fles bij je en stel een dagelijkse drinkdoelstelling in. Voeg een vleugje smaak toe aan je water met schijfjes citroen, komkommer of munt om het interessanter te maken. Blijf jezelf eraan herinneren dat voldoende water drinken niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Tot slot

Proberen gemotiveerd te blijven na Dry January of tijdens je winterdipje kan voor sommigen een lastige opgave zijn. Door nieuwe sporten te ontdekken, te genieten van gezonde maaltijden, workouts te plannen en gehydrateerd te blijven, leg je een sterke basis voor jezelf. Maak van deze tips een onderdeel van je dagelijkse routine en ontdek hoe ze een positieve invloed hebben op je energieniveau, humeur en gezondheid!

Deel dit artikel