• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Eten tijdens de vakantie
Voeding

Eten tijdens de vakantie

We eten allemaal, en tijdens het eten ontwikkelen we onze eigen gewoontes. De omgeving speelt hierbij een belangrijke rol, zoals jouw keuken, koelkast, pannen en kookgerei. In onze eigen keuken creëren we een uniek patroon. Dit is prima, omdat het vaak de mogelijkheid biedt om een gezonde basis in huis te hebben. Maar wat als je niet in je vertrouwde omgeving bent?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
04 juli 2023

Tijdens vakanties kunnen we snel in een crisis belanden. We zijn niet in onze vertrouwde omgeving met gezonde basisproducten en handige keukenapparatuur om gemakkelijk en snel een gezonde maaltijd te bereiden. We gaan uit eten, bestellen iets of kiezen voor een snelle hap. Natuurlijk is dit af en toe erg lekker, maar hoe kun je je vakantie zo gezond mogelijk houden?

1. Slim uiteten

Vakantie betekent vaak uiteten gaan. Helaas betekent dit vaak ook minder gezond eten en minder groenten op je bord. Begin je uitje met een salade of een soep. Op deze manier krijg je in ieder geval al wat groenten binnen en voorkom je dat je je eten kiest op basis van een lege knorrende maag.

2. Ga niet met lege handen van huis

Of je nu in een hotel, appartement of op de camping staat, ga nooit met een lege tas op pad. Fruit, groenten en noten zijn makkelijk mee te nemen en onderweg te eten. Neem een appel, banaan, zakje noten of wat wortels mee op pad om tussendoor te eten. Op deze manier voorkom je de trek naar bruin fruit onderweg, op het strand of op het terras.

3. 1-pansgerechten

Zit je in een appartement of op de camping en heb je een klein fornuis of gasbrandertje tot je beschikking? Kijk eens even naar de mogelijkheden voor eenpansgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een curry, een couscous salade of een wok gerecht. Je hebt niet veel nodig om toch een gezonde, en lekker, gerecht op tafel te zetten.

4. Geen fornuis nodig

Ook zonder fornuis is er nog geen nood! Er zijn heel veel mogelijkheden en variaties te verzinnen om voldoende groenten binnen te krijgen zonder te koken. Denk bijvoorbeeld aan een goed gevulde salade of vul een wrap met spinazie, tomaat, komkommer, courgette, avocado, hummus en zaden.

Ook op vakantie is het mogelijk om te genieten en gezond te eten.

Op welke manier zorg jij dat je je vitamines binnen krijgt en voldoende tijd op het strandbedje kan doorbrengen?

Deel dit artikel