• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Een healthy lifestyle, ook op werk!
Voeding

Een healthy lifestyle, ook op werk!

Broodjes Nutella tijdens de lunch, koekjes bij de koffie en wijntjes bij de vrijmibo. Gezond eten op je werk kan soms best een uitdaging zijn. Wij hebben een aantal tips en een super lekker recept voor je zodat jij ook op werk je gezonde lifestyle kunt handhaven!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
22 februari 2019

Wist je dat de meeste mensen in Nederland veel te weinig groente binnenkrijgen? 200 gram groente per dag is om te beginnen een mooi streven. Je kunt natuurlijk extra groente aan je avondmaaltijd toe voegen, maar je kunt groente ook ideaal als gezonde snack mee naar je werk nemen. Vul thuis een bakje met bijvoorbeeld snoeptomaatjes, schijfjes komkommer, worteltjes en stukjes paprika en zet dit bakje de hele dag naast je neer. Heerlijk om te dippen met wat hummus! Zo heb je iets waar je de hele dag van kunt snoepen en krijg je ook nog eens extra veggies binnen.

Hou jij 's avonds ook vaak eten over? Gooi het niet weg! Deze restjes kun je supergoed gebruiken om een gezonde lunch van te maken. Overgebleven groentes kun je gebruiken voor een salade en restjes vlees of vis zou je in een wrap kunnen doen. Van pasta maak je een heerlijke pasta salade en als je de gelegendheid hebt om op werk je eten op te warmen zijn bakjes soep ook ideaal.

Als je lange dagen maakt of gewoon een hele drukke week hebt, kan het soms lastig zijn om ’s avonds nog je lunch voor te bereiden. Meal preppen is daar een superhandige oplossing voor. Hierbij maak je al je eten voor de komende 2 á 3 dagen alvast klaar en verdeel je dit in bakjes. Mocht je zelfs voor de hele week aan de slag willen, vries de bakjes dan in. Je kunt ervoor kiezen om alleen je lunch voor te bereiden, maar je kunt ook gelijk je ontbijt en je avondeten hierin meenemen. Denk bijvoorbeeld aan overnight oats als ontbijt, wraps als lunch en een gegrilde kip met groente als avondeten.

Salades zijn natuurlijk de ideale oplossing voor een gezonde lunch om mee te nemen. Deze super lekkere salade met kikkererwten, heel veel verschillende soorten groentes en feta maak je in 15 minuten klaar en is geschikt voor twee personen.

INGREDIËNTEN
200 gram kikkererwten, uit blik of gedroogd en geweld
½ tl komijn
½ rode peper (fijngesneden)
½ cayennepeper
Zeezout en peper
½ krop romaine sla (fijngesneden)
10 cherrytomaatjes
2 lenteuitjes
1 rode puntpaprika (kleingesneden)
1 komkommer (kleingesneden)
fetakaas
1 el kwark
1 el olijfolie
1 tl honing
platte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Grill de kikkererwten in de grillpan met de olijfolie, ½ rode peper, komijn, cayennepeper, zeezout en peper
  2. Laat ze afkoelen
  3. Snij de sla fijn en doe in een saladeschaal
  4. Voeg daar de fijngesneden tomaten, lenteuitjes en feta aan toe
  5. Maak een dressing van kwark, olijfolie en honing
  6. Meng door de salade
  7. Verdeel de salade over twee borden en strooi daar de pittige geroosterde kikkererwten overheen


Bon appetit!

Deel dit artikel