• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community

Stoppen met roken onder professionele begeleiding

Wil je voorgoed stoppen met roken? Fitchannel helpt je de juiste weg in te slaan naar een gezondere levensstijl. Bekijk nu ons programma!

Stoppen met roken: op weg naar een gezondere levensstijl

Stoppen met roken valt niet mee. Roken is in veel gevallen een routine geworden en door een gebrek aan nicotine krijg je onvermijdelijk te maken met ontwenningsverschijnselen. Hierdoor is de kans dat je snel weer terugvalt in je oude gewoonte groot. Als je eerder een stoppoging hebt gewaagd, kun je hier waarschijnlijk over meepraten. Om je dit keer wél definitief van het roken af te helpen, hebben we bij Fitchannel een programma ontwikkeld dat je niet alleen van de sigaretten af helpt, maar je hele levensstijl aanpakt. Naast deskundige begeleiding bij het stoppen met roken ga je flink sporten, waardoor je je fitter en vitaler voelt en de trek in een sigaret verdwijnt.

Voordelen van stoppen met roken

Om je nog wat extra motivatie te geven om dit keer echt te stoppen met roken, is het goed de voordelen nog eens goed tot je door te laten dringen. De positieve effecten beginnen namelijk al 20 minuten na je laatste sigaret. Je bloeddruk en hartslag beginnen te dalen en na 24 uur is alle koolmonoxide al uit je lichaam verdwenen. Na twee dagen is ook de nicotine uit je lichaam en zal je beter proeven en ruiken. Na een maand zul je merken dat je makkelijker ademt en je conditie verbetert. Na ongeveer een jaar is ook de kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen aanzienlijk verlaagd. Ook zullen je huid, haar, tanden en ogen er stralender en gezonder uit gaan zien.

Stoppen met roken met behulp van psychiater Bram Bakker

Meer nog dan een lichamelijke verslaving is roken een psychische afhankelijkheid. Bijna iedere roker denkt dat roken ergens goed voor is: om rustig te worden, voor de concentratie, of gewoon voor de gezelligheid. In werkelijkheid bestrijdt de sigaret echter alleen maar de tijdelijke ontwenningsverschijnselen en voel je je na een sigaret net zo goed als wanneer je niet zou roken. Om je af te leren om bepaalde situaties en positieve gevoelens aan roken te koppelen, is psychologische hulp bewezen effectief. Niet voor niets wordt het door veel zorgverzekeraars vergoed. Gedurende ons Stoppen met Roken programma krijg je tips en tricks van psychiater Bram Bakker, die bekend is van tv en ruime ervaring heeft in de verslavingszorg. Met zijn motiverende aanpak helpt hij je bovendien om door te zetten.

Sport: afleiding en motivatie

Sport is de andere belangrijke pijler van ons Stoppen met Roken programma. Sporten is een effectieve afleiding wanneer je trek hebt in een sigaret. Daarnaast zorgt regelmatig sporten ervoor dat je je fitter gaat voelen. Onder leiding van onze deskundige trainers ga je drie keer in de week intensief aan de slag, waardoor je conditie en kracht met sprongen vooruit gaan. Om nóg gezonder door het leven te gaan, kun je bovendien gebruik maken van de vele gezonde recepten en voedingsschema’s op ons platform. Zo ontwikkel je een gezonde levensstijl waar simpelweg geen plaats meer is voor roken!

Stop vandaag met roken

Laat je helpen door onze professionals

Fitchannel meetlint Fitchannel meetlint Fitchannel meetlintFitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle Fitchannel doodle