Zo doe je dat: Sporten met warm weer
Beweging

Zo doe je dat: Sporten met warm weer

Eigenlijk wil je het liefst met je hoofd in de vriezer duiken en de lichamelijke activiteit beperken tot het minimum. Hoe sport je nu tijdens deze hitte zonder na twee oefeningen al ter aarde te storten?

312324 10152525813110094 644073263 n
Eva Voedingscoach en trainer
27 juni 2019

1. Ramen open

  Zorg voor voldoende frisse lucht en luchttoevoer. Zet de ramen en deuren wagenwijd tegen elkaar open zodat het een beetje doorwaait terwijl jij je aan het uitsloven bent.

  2. Drink voldoende water

   Hydrateren! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Spreek met jezelf af dat je na elke oefening een slok water neemt zodat je het vocht wat je extra uit zweet in ieder geval weer binnen krijgt. Let erop dat je niet een heel flesje in een keer naar binnen slokt, sporten met een klotsende buik maakt het alleen maar zwaarder.

   3. Pauzeer

    Luister goed naar je lichaam. Wanneer je wat licht in je hoofd wordt of jezelf wankel voelt worden, zet de training dan even op pauze. Sta even stil, neem een paar keer goed adem en ga hierna pas weer verder met de training.

    4. Let op je ademhaling

     Blijf goed inademen door je neus en uit door de mond, probeer de ademhaling constant te houden. Het lichaam ademt automatisch, probeer deze natuurlijke ademhaling te blijven volgen.

     5. Zet de wekker en sport vroeg

      Des te dichter bij de middag, des te hoger is de temperatuur. Wil jij het sporten niet overslaan, maar ook niet wegdrijven uit de woonkamer? Zet de wekker wat eerder en sport ‘s ochtends vroeg voor de temperatuur flink gaat stijgen. Hierna kun je een lekker koude douche nemen en de dag kan beginnen!

      6. Ventilator!

       Heb je een ventilator of portable airco thuis? Ze deze lekker jouw richting op terwijl je aan het sporten bent. Op deze manier merk je niets van de zomerse warmte.

       Deel dit artikel