• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Geen ochtendmens? Echt wel!
Algemeen

Geen ochtendmens? Echt wel!

Of je nou een ochtend- of avondmens bent, in de winter hebben we allemaal net iets meer moeite met opstaan. We draaien ons graag nog even een keer extra om en staan vervolgens met tegenzin op. Toch kan een goede ochtendroutine ervoor zorgen dat je je de rest van de dag fitter en energieker voelt. Benieuwd hoe ook jij een ochtend mens kunt worden? Wij hebben een paar tips voor je. Deze tips zijn super makkelijk toe te passen en zorgen ervoor dat jij fluitend aan je dag begint.. of nou ja, in iedergeval met een positief gevoel ;)

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
16 november 2018

You snooze, you lose!
Terwijl de wekker voor de derde keer afgaat, druk je nog één keer op snooze. Nog even tien minuutjes extra slaap. Je denkt misschien dat je daardoor de rest van de dag minder moe bent, maar wist je dat snoozen helemaal niet goed voor je ritme is? Elke keer dat je op de snooze knop drukt, moeten je lichaam en je hersenen opnieuw wakker worden en rommel je met je natuurlijke slaapproces. Het is dus veel beter voor je om één wekker te zetten op het tijdstip dat je er echt uit moet. Heb je hier moeite mee? Zorg er dan voor dat je wekker niet naast je bed staat zodat je er echt uit moet om hem uit te zetten.

Naast het feit dat snoozen lichamelijk niet goed voor je is, zorgt het ook voor een negatief effect op je mindset. Als je begint met snoozen, begin je de dag met uitstellen en daarmee zet je gelijk een negatieve toon. Als je direct opstaat, heb je de eerste overwinning van de dag al binnen.

Opgeruimd staat netjes
Je bed niet opmaken, de afwas laten staan en je pyjama op de grond laten liggen. We doen alles voor die extra minuten ’s ochtends. Toch kun je beter een opgeruimd huis achterlaten voor je naar je werk gaat. Je hoeft dan natuurlijk minder op te ruimen als je thuiskomt, maar het zorgt er ook voor dat je de dag begint met een frisse start. Maak dus meteen je bed op als je opstaat. Je hebt gelijk je eerste taak volbracht en je begint de dag met een positief gevoel.

Begin rustig
Een rustig begin van de dag zorgt ervoor dat je overdag minder stress ervaart. Je hoeft natuurlijk niet uren eerder op te staan om je ochtendritueel uit te voeren, maar kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Leg bijvoorbeeld je kleding en je tas de avond van tevoren al klaar. Je ontbijt kun je ook ’s avonds al klaarzetten, maar zorg er dan wel voor dat je het rustig aan tafel opeet. Goed ontbijten zorgt er ook nog eens voor dat de kans op snacken veel kleiner wordt gedurende de dag.

Yoga
Geen zin hebt om 's ochtends met een pittige workout te beginnen? Probeer dan eens je dag te beginnen met yoga. Het Fitchannel.com programma ‘Fit & Slank met yoga’ is hiervoor ideaal. Deze oefeningen zijn goed voor je spieren, bevorderen je bloedsomloop, verminderen je stress en zorgen er ook nog eens voor dat je fris wakker wordt. Zeker het proberen waard dus!

Succes met de tips, Rise & Shine! :)

Deel dit artikel