• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Wat te doen bij spierpijn?
Beweging

Wat te doen bij spierpijn?

Soms is het wel lekker, een beetje spierpijn. Het geeft je een reminder dat je goed bezig bent geweest. Je spieren zijn aan het herstellen en maken zichzelf sterker dus dat is natuurlijk hartstikke goed. Het nadeel is alleen dat het vaak niet bij een beetje blijft, maar dat je het gevoel hebt dat je uit bed getakeld moet worden. Je kunt amper bewegen, laat staan sporten dus ben je een paar dagen uit de running. Dat is zonde want voor de opbouw van je spieren is het juist belangrijk dat je regelmatig je spieren traint.Uit onderzoek blijkt dat lichte activiteit kan helpen om de stijfheid uit je spieren te verdrijven. Deze tip en meer lees je hieronder.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
02 november 2018

Warming up

Zorg voor een goede warming up. Deze is bedoeld om je hartslag en lichaamstemperatuur omhoog te brengen zodat je lichaam voorbereid is op het harde werk dat er gaat komen. Onze coaches verwerken altijd een warming up in hun trainingen.

Nachtrust

Uit onderzoek is gebleken dat je meer last hebt van spierpijn als je te weinig slaapt. Nóg een reden om op tijd je bed op te zoeken en je lichaam de nodige rust te gunnen.

Drink, drink, drink!

Veel water drinken zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je spieren worden afgevoerd. Kersensap is zelfs nog beter! Kersensap bevat namelijk antioxidanten, die een ontstekingsremmende werking hebben. Dus als je voor je training kersensap drinkt, heb je na je training minder spierpijn. Ook cranberry sap en zwarte bessensap helpen hierbij.

Stretchen

Stijve spieren ontspannen en verlengen door ze goed te rekken en strekken. Zorg wel dat je stretcht als je spieren al een beetje opgewarmd zijn. Koude spieren kunnen namelijk blessures veroorzaken.

Ontdek hier waarom het nog meer belangrijk is om te stretchen.

Rollebollen

Na je training staan je spieren vaak op spanning, een foamrollen zorgt ervoor dat de spanning tussen de spieren en het bindweefsel wordt verlicht. Zorg ervoor dat je met de foamroller goed focust op de lichaamsdelen die die je hebt aangepakt tijdens je training.

Blijf in beweging

Het zal bij spierpijn niet direct in je opkomen om eens lekker te gaan trainen. Een zware training is ook zeker niet aan te raden, maar in beweging blijven voorkomt dat je spieren stijf worden. Ook versterkt het je bloedsomloop. Zo blijft de toevoer van bouwstoffen naar de spieren op gang die nodig zijn om te herstellen.

Deel dit artikel