• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Last van (werk)stress? Volg deze stappen om je beter te voelen
Leefstijl

Last van (werk)stress? Volg deze stappen om je beter te voelen

Deze week is het de ‘Week van de werkstress’. Niet gek dat er landelijk een week in dit thema staat, want één op de zeven werknemers heeft last van burn-out klachten. Tijd om stil te staan bij stress, en hoe je het in 4 stappen kunt verminderen.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
17 november 2017

Stap 1. Weet hoe stress bij jou ontstaat en bewaak je grenzen

Vaak zorgt een gebeurtenis niet voor stress, maar de gedachte die je erover hebt. Probeer dus bewust te zijn van de gedachten die je hebt over een situatie: helpen ze je, of maken ze de situatie erger? Bewustwording en controle over je gedachten helpen je om je hoofd koel te houden.

Leer daarnaast om naar (signalen van) je lichaam te luisteren. Wordt alles teveel? Neem dan even tijd voor jezelf, focus je op je ademhaling en doe wanneer mogelijk een stapje terug.

Stap 2. Creëer rust

Je kunt drukte beter aan als er voldoende ontspanning tegenover staat. Stel dus grenzen aan je werkdag, zorg ervoor dat je af en toe offline bent. Creëer wekelijks rustmomenten, om mentaal en fysiek sterker te zijn tijdens de werkdrukte.

Stap 3. Beweeg

Door je denkwerk af te wisselen met beweging, blijft je energieniveau op peil. Tijdens een drukke werkweek schiet sporten er soms bij in, maar wist je dat het makkelijker is om genoeg te bewegen dan je denkt? Bij Fitchannel.com vind je online trainingen die 20 tot 30 minuten duren en die je gewoon thuis kunt doen.

Stap 4. Combinatie: bewustwording, rust en beweging

Werk aan de genoemde stappen door onze online yogacursus te volgen. Voor honderden thuissporters die je voorgingen, bleek ‘Yoga de basis’ perfect om stress te verminderen. Met dit programma op Fitchannel.com leer je de basisoefeningen van yoga, die je erbij kunnen helpen om mentaal en fysiek sterker te worden. Word bewuster van je lichaam en creëer rustmomentjes –waar en wanneer jij wilt.

Benieuwd naar de yogacursus van Fitchannel.com? Bekijk meer via Yoga de Basis.

Deel dit artikel