Krachttraining voor vrouwen

Beweging 13 augustus 2021

Krachttraining voor vrouwen

Krachttraining wordt vaak gezien als een mannending. Maar wist jij dat je door krachttraining tijdens je rust meer calorieën verbrandt?

Gewicht verliezen met krachttraining?

Vrouwen zijn meestal gefocust op hoe ze strakker in hun vel kunnen komen, hoe ze gewicht kunnen verliezen en/of hoe ze zich lekkerder in hun vel kunnen voelen. Maar wist je dat krachttraining daaraan bijdraagt?

Door regelmatig aan krachttraining te doen (twee keer per week of vaker) bouw je spieren op, de spiermassa neemt toe. Als je spiermassa toeneemt zal je wanneer je niet aan het sporten bent, bijvoorbeeld als je TV aan het kijken bent of aan het afwassen bent, ook meer calorieën verbranden dan wanneer je minder spiermassa hebt. Dit komt omdat spieren meer calorieën verbranden dan vetweefsel.

De pluspunten van krachttraining voor vrouwen:

  • Je krijgt er een strakkere huid van dan van alleen cardio trainingen
  • Je raakt er zelfverzekerder van hierdoor kom je lekkerder in je vel te zitten
  • Je botten worden sterker. Door krachttraining voorkom (of verminder je) botontkalking, vrouwen krijgen vaak op latere leeftijd hiermee te maken
  • Het is lekker afwisselend. Je rent bijvoorbeeld niet telkens hetzelfde rondje
  • Door het trainen van je hele lichaam raak je o.a. ook je buikvet kwijt (dit is wel in combinatie met passend voedingspatroon). Dit komt weer omdat je door je spiermassa meer calorieën verbrand en op lange termijn je buikvet minder zal worden.
  • De combinatie met cardio is perfect om een strakker en fitter lichaam te krijgen, je kan dus van beide trainingen genieten en hoeft er niet één soort trainingsvorm gedag te zeggen

Welke programma’s van Fitchannel vallen onder krachttraining?

Peggyverhoef
Peggy Verhoef Diëtist, coach en personal trainer

Mijn naam is Peggy Verhoef, diëtist, coach en personal trainer. Ik schrijf met veel plezier blogs rondom gezondheid, voeding en sport. Ik heb een tijd lang training gegeven aan zwangere vrouwen en vrouwen die recentelijk bevallen waren. Mijn affiniteit met sport is groot, zelf doe ik aan yoga, fitness en hardlopen.