• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Hoe train ik mijn kipfilets eraf?
Beweging

Hoe train ik mijn kipfilets eraf?

Nu het zomer is en we lekker naar buiten gaan met ontblote bovenarmen, willen we allemaal ook nét wat strakkere armen. Weg met die kipfilets! Maar hoe doe je dat? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
03 juli 2022

Het is ironisch: je ziet bij je bovenarmen overtollige huid en vet, maar de reden daarvoor is vaak niet het vetpercentage. Wat wel? De hoeveelheid spiermassa. Naarmate we ouder worden verliezen we spiermassa, zeker als we de spieren niet voldoende gebruiken: “Use it, or lose it”. Dit in combinatie met de verminderende elasticiteit van de huid, maakt dat de bovenarmen gaan flapperen. Aan de bak dus! Dit zijn goede oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen om je biceps en triceps te trainen:

1. Triceps extensies

Vul twee flesjes van 500 ml met water. Ga op een bankje liggen met je hoofd aan het uiteinde en je twee armen met de flesjes uitgestrekt naar boven. Beweeg de flesjes nu achter je hoofd door je armen te buigen en ze op het laatst iets naar achter te laten vallen, vervolgens strek je je armen weer naar de begin positie. Wat je wilt voorkomen is dat je ellebogen naar buiten toe bewegen, houd ze recht, dan spreek je je triceps maximaal aan. Doe dit 3 maal 10 keer.

2. De push up

Voor velen is de push up geen favoriet. Maar wist je dat je een push up ook makkelijker kunt maken? Door bijvoorbeeld niet een plank positie aan te nemen, maar op je knieën te steunen. Zo maak je de beweging kleiner, waardoor je minder kracht nodig hebt om je bovenlichaam op een goede manier op te drukken. Een andere optie is om met je tenen op de grond en je armen gestrekt op de leuning van een bank te leunen. Als je de push up nu doet, zul je merken dat dit makkelijker gaat. De push up is ook een geweldige manier om de triceps te trainen. Begin met 5 keer en bouw het langzaam uit.

3. Biceps curl

De Triceps zijn de achterste drie spierbanen aan je arm, maar je biceps zijn de voorste twee. Beide moeten gelijkmatig worden getraind. Een bicep curl is een makkelijke oefening. Kniel op een matje en houd je arm, met een flesje water erin, gestrekt voor je. Buig je arm naar je toe en beweeg je arm daarna weer in de begin positie. Doe dit 10-15 keer en ga dan over op de andere arm, herhaal dit 2-3 keer.

4. Chin up

Heb je een parkje in de buurt met een klimrek, dan is dit ook een perfecte oefening voor de biceps. Je hangt met armen wijd aan het rek en trekt jezelf op totdat je kin boven de stang is, vervolgens laat je jezelf weer langzaam zakken. Dit is wel een gevorderde oefening, maar als je langzaam begint en het stap voor stap opbouwt gaat het zeker lukken.

Voedingsschema's

Tot slot: met trainen alleen zullen de kipfilets niet verdwijnen. Let ook goed op wat je eet en probeer een goede verhouding van vetten, koolhydraten en proteïnen aan te houden. Volg hiervoor één van onze vele voedingsschema’s.

Succes!

Deel dit artikel