• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Fit tijdens de feestdagen
Leefstijl

Fit tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat levert naast gezelligheid toch ook vaak een heleboel stress op. Van brunch tot diner, van schoonfamilie tot cadeautjes, genoeg te doen en geen tijd te verliezen. En dat terwijl het juist moest draaien om samen zijn (en lekker eten). Hoe je in deze drukte nog een beetje rust en tijd vindt voor jezelf, lees je hier.

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
03 december 2021

Begin op tijd

Ja, ja, we zeggen het altijd, maar we doen het nooit. Laten we eerlijk zijn, dit jaar gaan we dat ook niet doen. Maar wat als we de leukste dingen wel alvast afstrepen? Een kerstboom halen, overal kaarsjes neerzetten of cadeautjes bestellen. Zo kom je alvast in de feeststemming en streep je gelijk een paar taakjes van je lijstje.

Zorg goed voor jezelf

December is niet alleen een feestmaand voor kinderen. Het is niet voor niets dat we midden in de winter op zoek gaan naar positieve energie. De winterdip ligt op de loer, daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, fysiek en mentaal. Zet bijvoorbeeld een kop gemberthee of neem een extra stuk fruit, want jouw weerstand kan wel een boost gebruiken. Ga voor een lange, winterse wandeling met een warme jas, sjaal, muts, handschoenen, noem het maar op. Blijf je toch liever binnen? Kies dan een lekkere workout van Fitchannel en je voelt je gelijk een stuk beter - en warmer.

Thuis sporten met Fitchannel

Slecht weer is niet langer een excuus om niet te hoeven sporten, met Fitchannel train je waar en wanneer jij wil. Sportkleding aan en je bent gelijk klaar voor een lekkere workout. Dansen met Kiaya, yoga met Myrna of boksen met Remy. Kijk welk programma bij jou past.

Alles voor jou om fit te blijven
  • 1000+ gevariëerde workouts
  • Voedingsschema's & recepten
  • Coaching via WhatsApp, E-mail & SMS
  • Ondersteuning van de Fitchannel Community

Plan een momentje voor jezelf

Natuurlijk kan het hele familie festijn onrust meebrengen. Het is dan ook helemaal niet gek als je “Ik ben een kerstbal” en “Flappie” na 35 keer niet meer zo grappig vindt en je even alleen wilt zijn. Maak regelmatig tijd om zelf te ontspannen. Ga bijvoorbeeld wandelen, neem een warm bad of lees een tijdschrift. Geen tijd? Plan het alvast in je agenda. Dan kun je het vrijhouden en word je niet overspoeld door dagelijkse taken. Als je vaker de tijd neemt om tot rust te komen, werk je daarna weer stukken efficiënter, zo bespaar je zelfs tijd.

Vergeet niet te genieten

Koekjes bakken voor de familie, de kerstboom optuigen en kerstkaarten schrijven? De perfecte activiteit om samen met het gezin te doen. Maak er een gezellig moment van en geniet van jullie quality time. Daarnaast ben je zelf zo druk met koken, cadeautjes kopen en zorgen dat iedereen het leuk heeft, dat je zelf misschien wel vergeet te waarderen wat anderen voor jou hebben gedaan. Heb jij een mooi presentje gekregen, heeft je partner heerlijk gekookt of neemt je kind een prachtig kerststukje mee naar huis, sta stil bij een mooi moment en jouw feestdagen kunnen niet meer stuk.

Ga voor een schitterende decembermaand, vol mooie momenten. Samen met elkaar én even helemaal voor jezelf. Fijne feestdagen!

Deel dit artikel