• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Boost je motivatie met jouw trainingsoverzicht
Beweging

Boost je motivatie met jouw trainingsoverzicht

De ene week ga je als een trein en de volgende heb je helemaal geen zin. Schommelt jouw motivatie ook enorm? Neem eens een kijkje in jouw trainingsoverzicht om te zien hoever je al bent gekomen!

DSC 1432
Cerianne van Fitchannel.com
16 september 2021

In jouw overzicht van Mijn Fitchannel kun je al je gevolgde workouts in één oogopslag zien. Soms ziet de maand er al mega vol uit, soms iets minder. Toch krijgt je motivatie een flinke boost als je bekijkt wat je al gedaan hebt en sta jij direct weer klaar om je matje uit te rollen en lekker te gaan sporten.

Kijk jij wel eens hoe vaak je bewogen hebt?

Door af en toe te kijken in jouw overzicht zie je niet alleen hoe goed je bezig bent, maar kun je bijvoorbeeld ook zien dat in loop van de tijd je conditie beter is geworden. Misschien waren de smileys in het begin rood en oranje en zie je er na verloop van tijd steeds meer groene tussen zitten. Of vind jij je eerste workout in de week altijd zwaarder dan de anderen. Het kan ook zijn dat je meerdere programma's volgt en de ene zwaarder vindt dan de ander. Allemaal informatie die jou kan vertellen hoe het met je voortgang gaat.

Mate van ervaren belasting

Wat kan je met die informatie doen?

Zie je bijvoorbeeld steeds meer groene (pittige workout) en zelfs blauwe (lichte workout) smileys? Dan gaat je conditie erop vooruit en worden de workouts voor jou steeds makkelijker. Worden ze te licht? Dan kan je je niveau een beetje omhoog zetten. Het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe een lichte workout te doen. Deze dragen namelijk bij aan jouw herstel, flexibiliteit en zijn natuurlijk nog steeds een beweegmoment.

Wat nu als het omgekeerde geldt en de smileys rood blijven? Doe dan wat rustiger aan door bijvoorbeeld het niveau omlaag bij te stellen of een ander programma te kiezen. Langzaam maar zeker wordt je lichaam sterker en dat ga je ook voelen! Als je na iedere training dagenlang spierpijn hebt of misschien zelfs een blessure krijgt, gaat het sporten op de lange termijn minder goed.

Wist je dat ook topsporters na iedere training wordt gevraagd hoe het ging? Hoe je training voelt is even belangrijk als de cijfertjes als hartslag, de kilo's die je kon tillen of het aantal squats dat je kon volhouden. Jij kan namelijk heel goed voelen hoe je lichaam het vond en dat is niet voor niets. Door goed te voelen vind je de training die bij je past en dat voelt stukken beter!

Wanneer heb jij gesport?

Door terug te kijken kun je ook zien hoe consistent je de afgelopen tijd gesport hebt. Om je fitter te voelen, een betere conditie te krijgen, maar als je wilt afvallen is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het bouwen van gewoontes kan het een stuk makkelijker maken om het sporten vol te houden. Sport jij op vaste tijden in de week? Sport je iedere week even vaak? Of combineer je Fitchannel met andere activiteiten? Door af en toe terug te kijken kun je jezelf verbeteren op jouw manier, zo blijft het leuk en haalbaar.

Ben jij benieuwd naar jouw workouts? Neem direct een kijkje.

Plan gelijk je volgende workout

Vind je het lastig om je workouts consequent in te plannen of daadwerkelijk te doen? Gebruik dan onze eenvoudig weekplanner. Jij geeft op wanneer je wilt sporten, wij helpen jou onthouden. Wil je weten hoe dat zit? Dat lees je in deze blog. Liever direct inplannen? Dat kan hier.

In Mijn Fitchannel vind je de weekplanner en de voortgang van je workouts en je lichaam. Zo ga jij, samen met de hulp van Fitchannel, al jouw doelen halen!

Deel dit artikel