3 tips om je weerstand hoog te houden

Leefstijl 12 maart 2020

3 tips om je weerstand hoog te houden

Na alle berichten die we krijgen om besmetting te voorkomen, is het ook belangrijk dat we onze weerstand niet te vergeten. Hierbij drie tips voor het hoog houden van je weerstand.

1. Zorg voor voldoende beweging

  Uit onderzoek is gebleken dat slechts dertig minuten matige tot redelijke inspanning per dag een positief effect heeft op je gezondheid. Dit geldt al helemaal wanneer je dagelijks veel uren achter je computer doorbrengt. Matige tot redelijke inspanning houdt in dat dat je hartslag omhooggaat, maar dat je niet buiten adem bent. Nu is er een kans dat het lastig wordt om nog naar de sportschool te gaan of buiten te sporten, daarom kun je bij Fitchannel gebruik maken van honderden workouts. Ontdek hier al onze programma's.

  2. Neem voldoende rust en stress niet

  Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar voor een goede weerstand is het belangrijk dat je 8 uur per nacht slaapt. Een goede nachtrust is namelijk niet alleen goed voor je hersenen, maar ook voor je lichaam. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Californië en de Carnegie Mellon Universiteit, hierin werd namelijk een relatie aangetoond tussen een korte nachtrust en het krijgen van een griepje. En ben jij een echte stresskip? Blijf dan voorlopig even weg van social media en volg alleen de nieuwssites. Meer tips om minder te stressen? Lees dan dit artikel van Yoga Magazine.

  3. Eet gezond en gevarieerd

  We weten natuurlijk allemaal dat we o.a. genoeg water moeten drinken, groenten en fruit moeten eten en niet te veel (of helemaal geen) ongezonde producten tot ons moeten nemen. Maar het volhouden van een gezond eetpatroon is niet altijd even gemakkelijk. Daarom geeft onze diëtiste Peggy je hier een aantal tips, zodat jij voortaan gezonde voedingskeuzes maakt. Wat extra handvaten nodig? De voedingsschema’s van Fitchannel begeleiden je wekelijks bij jouw eetpatroon met behulp van honderden lekkere en gezonde recepten. Word lid en ontdek het nu.

  IMG 1813
  Yaela van Fitchannel.com