• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Zo geef je je zelfvertrouwen een boost
Leefstijl

Zo geef je je zelfvertrouwen een boost

Een slechte dag overkomt iedereen weleens. Je stapt met het verkeerde been uit bed, voelt je slecht over je lichaam, komt niet los op werk of bent niet gemotiveerd om te sporten. Om te voorkomen dat je niet in je slechte bui blijft hangen, is het van belang dat je jezelf niet naar beneden praat. Kop op; zo word je zelfverzekerder en kun je de wereld weer aan!

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
09 november 2018
  1. Let op je lichaamstaal

Een positieve lichaamshouding kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Sta rechtop, met je borst vooruit en schouders naar achteren, om jezelf een stuk krachtiger te voelen. Je kent het gezegde ‘fake it until you make it’ misschien wel: als je lang genoeg een zelfverzekerde houding aanneemt en iedereen lachend tegemoet loopt, voel je je vanzelf ook zelfverzekerder en gelukkiger. Plus: regelmatig lachen vermindert stress. Een win-win situatie dus!

  1. Neem een social media break

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Het kan je zelfvertrouwen flink beschadigen als je jezelf alsmaar vergelijkt met anderen. Zeker via social media – waar iedereen zijn of haar meest jaloersmakende berichten plaatst. Onthoud dat niemand foto’s van zijn off-days post en dat een vergelijking met iemand op social media dus niet helemaal eerlijk is. Onze tip: sluit je even af van de socials. Zo kun je je volledig op je eigen pluspunten focussen.

  1. Doe iets waar je goed in bent

Het kan erg vervelend zijn om het gevoel te hebben dat je iets niet onder de knie krijgt. In plaats van gefrustreerd te raken, kun je je focus dan beter even verleggen. Doe iets waar je wél goed in bent, of praat over een onderwerp waar je veel verstand van hebt. Zo groeit je zelfvertrouwen en kun je vol goede moed een nieuwe poging wagen.

  1. Verwen jezelf

Word niet boos op jezelf als je een slechte dag hebt, dat verergert je bui alleen maar. Neem daarentegen even tijd voor jezelf. Lak je nagels mooi, doe je haren, investeer in spulletjes waar je blij van wordt of maak tijd voor mensen die je gelukkig maken. Jezelf verwennen betekent niet dat je jezelf vol moet stoppen met comfortfood; een vreetbui zorgt er namelijk vaak voor dat je je daarna schuldig voelt.

  1. Sport!

Last but not least: ga bewegen! Hoewel je op een slechte dag misschien meer zin hebt om onder de dekens te gaan liggen, heb je veel meer aan een flinke sportsessie. Beweging stimuleert de aanmaak van endorfine, een ‘feel-good’ hormoon. Je kunt je gedachten even op nul zetten en na afloop voel je je fit en gezond. Wil jij stoppen met treuren en in actie komen? Begin dan thuis met je workout bij Fitchannel.com. Laagdrempeliger kan niet; je hoeft de deur namelijk niet uit om deze trainingen te volgen.

Deel dit artikel