• 1000+ workouts
  • Voor iedere sporter
  • Fitchannel Community
Zo blijf je gemotiveerd als je thuis sport
Beweging

Zo blijf je gemotiveerd als je thuis sport

Wil jij starten met thuis sporten, maar ben je bang dat je jezelf niet genoeg kunt motiveren? Of was je keihard aan het trainen in de woonkamer, maar lukt het niet meer om die draad op te pakken? Het gebrek aan een sportinstructeur, een klasje of vaste lestijden kan ervoor zorgen dat je je homeworkout blijft uitstellen. Met deze tips zorg jij ervoor dat je trainingen weer prioriteit worden.

Logo Standalone
Fitchannel.com Fitnessplatform
13 maart 2019

Omcirkel de workouts in je agenda

Omdat jij sport in je woon- of slaapkamer, hoef je je niet te houden aan (les)tijden van de sportschool. De keerzijde hiervan is dat je daardoor uitstelgedrag kunt vertonen; er staat immers niemand op je te wachten. Wij adviseren om vaste dagen of zelfs vaste tijden voor jezelf te bepalen. Stel anderen hiervan op de hoogte of markeer het in je agenda; zo heb je minder het gevoel dat je eronder uit kunt komen. Stel een haalbaar doel, bijvoorbeeld om drie keer per week te sporten. Als je dit doel haalt, geeft dat motivatie om door te gaan!

Stimulerende omgeving

Héérlijk dat je thuis kunt sporten. Je rolt van je bank af, de sportvloer op. Een beetje jammer is het wel als die sportvloer niet goed opgeruimd is. Denk aan rondslingerende kleren, speelgoed van je kinderen of simpelweg te weinig ruimte. Daar zou je in de gym ook niet vrolijk van worden. Voor een productieve workout is het dus handig om een fijn sportplekje te maken. Zorg voor voldoende ruimte – zo’n twee bij twee meter – en bijvoorbeeld een sportmatje of gewichtjes binnen handbereik. Zo kun je álles uit je workout halen.

(Mix en) Match

Kies een training die je leuk vindt - hoe meer plezier je hebt in het sporten, hoe makkelijker je je ertoe kunt zetten. Kickboksen, yoga, HIT-training; waarin kun jij je lekker laten gaan? Probeer het uit en kies de workout waar jij een goed gevoel van krijgt. Ben je het type dat zich snel verveelt? Combineer dan meerdere programma’s om het afwisselend en uitdagend te houden.

Maak het luxe

Ondanks dat niemand je ziet, kan een (leuke) sportoutfit zorgen voor een professionelere aanpak. Trek een sportief pakje aan voor de extra fanatieke houding! En beloon jezelf tot slot met een verse smoothie. Zo creëer je een luxe gymgevoel, zonder dat je veel betaalt of ver hoeft te reizen.

Mindset

Houd je doelen voor ogen. Denk aan wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Een juiste mindset kan je daarbij helpen. Denk niet: ik moét sporten, ik mag niet snoepen. Want helaas willen wij vaak juist doen wat we niet mogen. Keer de gedachte om, denk: fijn, ik mag sporten. Ik kies ervoor om te sporten, want daar is mijn lichaam me dankbaar voor. Zo behaal ik mijn doelen.

Begin!

Begin! Van uitstel komt afstel. De workouts van Fitchannel.com duren 20-30 minuten en nemen dus niet veel tijd in beslag. Spreek met jezelf af dat je een workout doet voordat je bijvoorbeeld televisie gaat kijken of iets anders leuks gaat doen. Dan kun je de rest van de avond zonder schuldgevoel bankhangen.

Deel dit artikel